Liblikate püüdimiseks õunapuudel kasutan ammu tuntud meetodit. Selleks riputan
pärast õitsemist puudele majoneesi või sinepipurgid, mis on täidetud kefiiri, peti või piima, hapupiimaga, mis on veega segatud, vahekorras 0,5-1 liitrit ämbri vee kohta. Umbes kolme päeva pärast on purgid  liblikaid täis ja need tuleks vahepeal tühjendada. Siis tuleb nõud pesta ja täidetakse uuesti sama vedelikuga ja riputatakse puudele.  See on taganud rikkaliku ja ilma ussideta saagi ilma kahjulike kemikaalideta.

Kui aiamaale tükivad metssead või muud metsloomad, valada aiamaa piiridele inimese pissi,
kuna loomade nina on väga tundlik, ei tule nad enam uurima, mis maha on pandud. Kui vihma sajab, tuleb muidugi portsjonit värskendada maa piiridel. On palju lihtsam meetod ja tõhusam kui panna aiamaale linte, konservipurke jne.

Magnet on suur abimees minu koduaias: osad magnetid on maetud aiamaale ja osad pandud maapinnale kasvuhoones. Mõju on märgatav, saak on alati võimas ja kahjureid vähe. Magnet stimuleerib taimede bioloogilist aktiivsust ehk elutegevust. Magnet tõstab ligi 50% taime seemnete idanevust ja köögiviljataimede saagikust.

Kiviktaimla ja padjandlillederohimisel on väga raske kätte saada umbrohtu lilli kahjustamata. Kevadelproovisin rohida kahvliga, tulemus kiire ja ilus. Nüüd on minu“rohimisämbris” lisaks murukääridele, kühvlile, kobestile kakahvel.

Kogu taimedelt seemneid, kui see on võimalik. Säästad raha ja pealegi on mõnus mõelda, et seemned tulevad sinu enda kasvatatud taimedelt. Edukalt saab seemneid koguda näiteks hernelt, tillilt, kõrvitsalt, tomatilt ja kurgilt.


Kogu papist kohvitopse — neis saad kevadel taimi ette kasvatada. Jälle mugav ja ka säästlik.

Kui oled laisk aednik, siis vali taimed, mis ei vaja palju hoolt. Aedviljast on väga lihtne kasvatada salatit, suvikõrvitsat ja tilli. Ka sibula ja porgandiga peaksid hakkama saama (kui sa porgandi harvendamist ei kannata, siis võid osta seemnelindid. Need on küll muidugi kallimad).

Kevadisteks aiatöödeks valmistu juba sügisel. Pimedatel sügis- ja talveõhtutel on aega seemnekatalooge lapata, aiaplaane joonistada, taimede kohta uurida. Korralik planeerimine säästab aega ja raha. Ka mõningaid aiandustarbeid ja isegi seemneid on allahindluste tõttu mõistlik just hooajaväliselt osta.

Et suurendada paprikate saagikust,
näpista ära esimesed viljad (juba enne nende valmimist).

Et tomatid ja kurgid paremini tolmleks (eriti just esimesed õied), raputa taimi aeg-ajalt kergelt.

Kasuta võimalusel multšikangast, katteloori ja kilet 
— need võivad sinu tööd oluliselt lihtsustada.

Aitäh kõikidele, kes oma nipid meile saatsid. Fiskarsi auhinna saab seekord omale Kaia Liivamägi! Palju õnne, võtame võitjaga ühendust!
Aiandushuviliste parim abiline Fiskars kingib Kaiale suurepärase komplekti aiatööriistu, mis muudavad lillede ja põõsastega nikerdamise veelgi mõnusamaks! Komplekti kuuluvad kobesti, istutuskühvel, aiakühvel ja kahepoolne kõblas.

Fiskars Inspiration™ sarja kõrgekvaliteedilised tooted on vastupidavad, kerged, ergonoomilised ning mugavad kasutada. Fiskars Inspiration™ tootesarja kuuluvad kõik peamised aiatööriistad, mida vajavad oma töös nii linnaaednikud kui ka teised aiandushuvilised, kellel väiksemat tüüpi aiad ning kes tegelevad potipõllundusega ka rõdul või isegi siseruumides.