Skorpioni taimedeks on eeskätt kõikmõeldavad kõrbekaktused, aga ka aaloe ja oleander. Tema kirgliku loomusega klapivad hästi jasmiin, sidrun, rosmariin ning teised, oma kehasse vett koguvad taimed. Heanaaberlik läbisaamine on skorpionidel veel putuktoiduliste taimedega. Lisaks neile kasvavad skorpioni käe all veel hästi nelgid, iirised, mündid. Kuid nad peaksid eemale hoidma margariitadest, orhideedest, roosidest ning krüsanteemidest. Skorpioni tähemärgi all sündinute tervist tugevdavad granaatpuu, tumepunaste või tumeroosade õitega pelargoon, punaseõieline asalea, kuningbegoonia, jõulutäht.

Esmaspäev, 8.11, vana kuu neitsisTäna on taimed väga õrnad ja seda eriti madalate temperatuuride suhtes. Endiselt on parasjagu õitsevad taimed liigsete toitainete suhtes ülitundlikud. Pärast kastmist kobestage kindlasti kasvupinnast, sest juured vajavad tavapärasest rohkem õhku. Toataimed vajavad oma kasvukohas jätkuvalt kõrgendatud õhuniiskust. Võib hooldada sibultaimi, aga viljakandvad taimed võiks parem rahule jätta. Kahjuritõrje on efektiivne.
Teisipäev, 9.11, vana kuu kuni 02.24 neitsis, edasi kaaludesKa täna on taimed väga tundlikud madalate temperatuuride suhtes. Kui on vajadus lõikamisteks, siis desinfitseerige hoolikalt lõikeriistu — valitseb kõrge nakkusoht. Jätkuvalt on õitsevad taimed liigsete toitainete suhtes ülitundlikud. Soositud on ettevõtmised sibultaimedega, viljapuudega (eeskätt tsitruselistega) ja aromaatsete taimedega. Soovitav on seemneid koguda, sest neis peitub optimaalne energiavaru.
Kolmapäev, 10.11, vana kuu kaaludesJälgige, et teie taimed täna mingil juhul ei puutuks kokku madalate temperatuuridega. Jätkuvalt on õitsevad taimed liigsete toitainete suhtes ülitundlikud. Hädavajadusel võib täna istutada ja vegetatiivselt paljundada. Eeskätt puudutab see sibultaimi. Võib alustada kujundava- ja sanitaarse lõikusega ning seemnete kogumisega. Kahjuritõrje on edukas.
Neljapäev, 11.11, kuu loomise eelne päev kuni 07.06 kaaludes, edasi skorpionisTähed soovitavad tänasel päeval tegelda eelkõige kahjuritõrjega. Kasuks tulevad kujundav- ja sanitaarne lõikus, aga ka muud taimi korrastavad tööd. Mingil juhul ei tohiks täna puudutada eriliselt tundlikku juurestikku. Liiga teeb isegi mulla kobestamine. Edasi tuleks lükata igasugused ettevõtmised sibultaimedega. Otseseks kasutuseks korjatud viljad on täna eriliselt maitsvad ning mahlased, kuid täna lõigatud lilled ei püsi vaasis.
Reede, 12.11, kuu loomine 17.28 skorpionisMingil juhul ei tohiks ka täna puudutada taimede juurestikku. Edasi tuleks lükata igasugused tööd sibultaimedega. Paras aeg taimede krooniosa korrastamiseks: kuivanud osade eemaldamine, liigsete kasvude eemaldamine, vääntaimede üles sidumine jne. Kahjuritõrje on eriti efektiivne. Otseseks kasutuseks korjatud viljad on täna eriliselt maitsvad ning mahlased, kuid ka täna ei püsi värskelt lõigatud lilled kaua kenad. Toataimed vajavad kõrgendatud õhuniiskust, s.t. piserdage neid või asetage nende lähedusse lahtise pinnaga veeanumaid. Pärast kastmist on soovitav neid pisut väetada.
Laupäev, 13.11, kuuloomise järgne päev kuni 07.06 skorpionis, edasi amburisKahjuritõrje on jätkuvalt efektiivne. Hästi õnnestuvad nii toas kui aias tehtavad korrastustööd. Soositud on sanitaarne lõikus. Olge ettevaatlik õrnade kasvudega taimedega ümberkäimisel. Hommikune kastmine mõjub toataimedele hästi, kuid sellel ajal lõigatud lilled ei püsi vaasis kaua. Toataimed vajavad kõrgendatud õhuniiskust, s.t. piserdage neid või asetage nende lähedusse lahtise veepinnaga anumaid.
Pühapäev, 14.11, noor kuu amburisTäna ärge puudutage õrnade kasvudega taimi. Kuna haavad paranevad halvasti, siis hoiduge lõikamist vajavatest töödest, samuti igasugustest töödest sibultaimedega ja kahjuritõrjest. Toataimed vajavad veel ka täna kõrgendatud õhu- ja pinnase niiskust. Pärast kastmist kobestage kindlasti kasvupinnast.

3. NÄDAL

15.11, esmapäev, noor kuu kuni 09.34 amburis, edasi kaljukitsesParem oleks edasi lükata kõik, mis puudutab sibultaimi, aga ka kõiki teisi õrnade kasvudega taimi. Loobuge kahjuritõrjest ja lõikamist vajavatest töödest. Hommikune kastmine ja pritsimine mõjub toataimedele hästi. Seevastu tuleks õhtusest kastmisest loobuda, kuna öine niiskus kahjustab neid. Pärast kl. 10.30 võib istutada ja ümber istutada ning hoolitseda maitsetaimede eest.
16.11, teisipäev, noor kuu kaljukitsesTähtede seis soosib koduses aias mediteerimist. Tubased aiasaadused on kohesel tarvitamisel väga mahlased ja maitsvad. Täna korjatud maitsetaimed on tugevalõhnalised ja head. Aeg soosib ka nende taimede eest hoolitsemist. Kui on vaja taimi lõigata, siis puhastage hoolega terariistad, nii tagate head tulemused, sest haavad paranevad kiiresti. Kujundav lõikus õnnestub eriti hästi. Taimed ei talu täna liiga niisket mulda, kuid vajavad jätkuvalt tavapärasest kõrgemat õhuniiskust. Putukatõrje ei too oodatud tulemusi.
17.11, kolmapäev, noor kuu kuni 10.40 kaljukitses, edasi veevalajasHalb aeg sibultaimedega tegelemiseks ja putukatõrjeks. Pärast kl. 11.30 on soodne aeg tegelda kõigi ülejäänud rohtsete taimedega, k.a. istutamist- ja ümberistutamist ja/või vegetatiivset paljundamist nõudvad tööd. Kui on vaja lõigata, siis on selleks soodne aeg hommikul. Kastmine, eriti hommikul, vajab mõõdutunnet.
18.11, neljapäev, noor kuu veevalajasTubased aiasaadused on kohesel tarvitamisel väga mahlased ning maitsvad ja maitseroheline eriliselt tugevalõhnaline. Parem oleks edasi lükata kõik tööd sibultaimedega. Sama kehtib kahjuritõrje kohta. Taimed vajavad tavalisest suuremates kogustes vett, ka kõrgemat õhuniiskust. Võib mõõdukalt väetada.
19.11, reede, noor kuu kuni 13.39 veevalajas, edasi kaladesLoobuge parem igasugustest töödest sibultaimedega, seda eriti pärast kl. 14.30. Kogu päeva on juurestik mehhaaniliste vigastuste suhtes eriliselt tundlik. Ettevaatlik tuleks olla lõikamistega, k.a. surnud osade eemaldamine. Eriti puudutab see puitunud vartega toataimi. Kahjuritõrje ei ole efektiivne. Taimed vajavad tavalisest suuremates kogustes vett ja kõrgemat õhuniiskust. Kuid olge mõõdukad — täna taluvad taimed halvasti liigniiskust, eriti kui sellega kaasnevad madalamad temperatuurid.
20.11, laupäev, noor kuu kaladesTänase päeva deviis: kõike mõõdukalt. Taimedega tuleb äärmiselt hoolikalt ümber käia. Nad ei talu külma, lõikamisi, vajavad tavapärasest rohkem niiskust, kuid samal ajal ei talu liigniiskust. Loobuda tuleks igasugustest töödest sibultaimedega. Erilist ettevaatlikust nõuab suhtlemine tubaste puittaimedega. Pisut paremini taluvad väliskeskkonna mõjutusi viljapuud ning üheaastased juurviljad.
21.11, pühapäev, noor kuu kuni 19.12 kalades, edasi jäärasTäna ei ole hea aeg taimede ja/või istutusmaterjali seisundi kontrollimiseks. Te võite kergesti eksida. Veel soovitavad tähed loobuda töödest sibultaimedega. Kogu päeva vältel tuleks olla ettevaatlik igasuguste lõikamistega. Kuni kl. 18.30 ei tasu kahjuritõrje end ära, samuti võiks jätta puutumata tubased puittaimed. Pärast kl. 20.00 vajavad erilist ettevaatlikkust õrna välimusega taimed.

4.NÄDAL

22.11, esmaspäev, noor kuu jäärasJätkuvalt on vaja ettevaatlikkust õrna välimusega taimedega ümber käimisel. Isegi mulla kobestamine mõjub neile halvasti. Ei ole soovitav tegelda sibultaimede- ja kahjuritõrjega. Lõikamiste juures olge ettevaatlikud — valitseb kõrge nakkusoht. Taimed vajavad täna pisut enam vett, kuid jälgige, et nad kastmise järel oleksid soojas. Nad külmetuvad kergesti.
23.11, teisipäev, noor kuu jäärasTäna on tubastelt taimedelt korjatud viljad vahetult tarbides eriliselt heamaitselised, maitsetaimed aga väga aromaatsed. Õrna välimusega taimed vajavad toimetamiste juures jätkuvalt ettevaatlikkust. Ettevaatust lõikamistega! Täna ei kahjusta lõikeriistad mitte ainult teie taimi vaid võite kergesti ka ennast vigastada. Täna alustatu tuleks kindlasti ka lõpule viia, muidu võib ettevõetu ebaõnnestuda. Ei ole soovitav tegelda sibultaimede- ja kahjuritõrjega. Taimed vajavad ka veel täna pisut enam vett, kuid jälgige, et nad kastmise/pritsimise järel oleksid soojas, sest nad külmetuvad kergesti.
24.11, kolmapäev, noor kuu kuni 03.17 jääras, edasi sõnnisTäna korjatud lilled püsivad vaasis kaua ilusad. Olge ettevaatlikud lõikamiste juures — haavad paranevad kaua. Kui on vaja sibultaimedega midagi ette võtta, siis tehke seda äärmise ettevaatlikkusega. Vajadusel võib teha kahjuritõrjet. Täna reageerivad taimed, eriti jahedates kasvukohtades, valuliselt liigniiskusele. Kõik taimed vajavad korrektset kohtlemist, eriti õrnade kasvudega taimed. Toataimedelt vahetuks tarbimiseks korjatud viljad on eriliselt head.
25.11, neljapäev, täiskuueelne päev sõnnisHea aeg eksperimentideks, kuid ettevaatust veega — taimed ei talu liigniiskust. Lõikamistesse tuleks suhtuda mõõdukusega. Eeskätt puudutab see sibultaimi. Kui on võimalik, siis lükake seemnete kogumine edasi. Kahjuritõrje on tulemuslik. Täna korjatud lilled püsivad vaasis kaua ilusad.
26.11, reede, kuu kuni 13.26 sõnnis, edasi kaksikutesTäna oleks parem mitte alustada pikaajaliste töödega, nad võivad hakata venima või ebaõnnestuda. Taimed nõuavad eriti tähelepanelikku suhtumist. Ettevaatust kastmistega. Täna korjatud lilled püsivad vaasis kaua ilusad. Kahjuritõrje on efektiivne, eriti hästi õnnestub see taimede võraosa pritsimisel. Lõikamistest võiks parem loobuda ning pärast kl. 14.30 ka muudest ettevõtmistest maitsetaimede ning pikkade ja kitsaste lehtedega taimede juures. Päeva teisel poolel hoolitsege parem oma liaanide eest.
27.11, laupäev, täiskuujärgne päev kaksikutesLoobuge täna igasugustest töödest kõrreliste ja kõrkjatega ning võimalusel ka ülejäänud pika- ja kitsalehiste taimedega ning igasugustest lõikamist vajavatest töödest. Aeg soosib kõiki ettevõtmisi vääntaimedega. Soovitav on tegelda kahjuritõrjega. Hea aeg toataimedelt seemnete kogumiseks, sest neisse on kogunenud optimaalne energiakogus.
28.11, pühapäev, vana kuu kaksikutesHea aeg veidi hinge tagasi tõmmata ning oma koduses aias mediteerida. Tähtede seis soosib töid sibultaimedega. Loobuda võiks ettevõtmistest dekoratiivsete kõrreliste-, kõrkjate- ja teiste pikkade ja kitsaste lehtedega taimede juures. Kahjuritõrje on efektiivne. Õnnestub kujundav lõikus, seda eeskätt ronitaimede juures.

5. NÄDAL

29.11, esmapäev, vana kuu kuni 01.12 kaksikutes, edasi vähisNoppige ja sööge vahetult tsitruseliste vilju — nad on täna eriliselt head. Taimi ei ole soovitav palju kasta, seda eriti õhtusel ajal. Seemnete kogumine, vegetatiivne paljundamine ja istutamine tuleks jätta edaspidiseks. Kuna praegu paranevad haavad kaua, siis on mõistlikum lükata ka lõikamist vajavad tööd järgnevatele päevadele. Väetamisel olge eriti tähelepanelikud parasjagu õitsevate taimede juures, sest üleliigsed toitained pärsivad nende arengut.
30.11, teisipäev, vana kuu vähisKa täna on vahetult söömiseks korjatud tsitruseliste viljad äärmiselt heamaitselised. Võib hävitada kahjureid. Väetamisega olge ettevaatlikud ja järgige täpselt ettekirjutusi. Aeg soosib töid sibultaimedega ja madalakasvuliste üheaastaste taimedega. Kastmisel olge mõõdukad, sest liigne niiskus, eriti koos madalate temperatuuridega, mõjub hukutavalt. Viljakandvate taimede vegetatiivne paljundamine ja nendelt seemnete kogumine lükake edaspidiste päevade peale.