1. Peleta putukaid. Hõõru toorest sibulat nahale, et tüütud putukad sind kiusama ei tuleks.

2. Leevenda kurguvalu. Sibula-mee segu on meie rahvameditsiinis legendaarne, kuid sibulatee pole just kõige levinum. Aga võid proovida! Keeda tassitäies vees pool toorest sibulat, lase natuke jahtuda ja joo.

3. Eemalda pinde. Pane sügavale naha sisse tunginud pinnu peale tükk toorest sibulat, mässi sideme või plaastriga kinni ja oota umbes tund aega. Seejärel saad pinnu lihtsasti välja tõmmata.

4. Poleeri metalli. Purusta sibul ja sega sama koguse veega. Kasta lapp segu sisse ja hõõru sellega puhastamist vajavaid metallpindu, kuni need läigivad.

5. Leevenda putukahammustuste sügelust. Hõõru kihelevaid punne toore sibulaga, see võtab sügeluse ära.

6. Tee grill puhtaks. Hõõru söestunud grillresti toore sibulaga, seejärel keera kuumus peale ning jätka hõõrumist, kuni kõik mustus on kadunud.

7. Peleta sipelgaid. Kui sipelgad kipuvad kööki tungima, lõika mõned sibulad viiludeks ja paiguta mööda kööki laiali. Hais peletab nad eemale.

8. Tee riidevärv. Kogu sibulakoored kokku, pane näiteks nailonsuka sisse, tee sõlm peale ja viska potti 20 minutiks vähese veega keema. Keeda 20 minutit, et saada lahe oranžikas-punane vedelik, millega saad värvida nii paberit, lõnga kui riiet.

9. Värvi mune. Lihavõtete ajal mässi munad sibulakoortesse, sinna vahele võid puistata ka riisi, tangu, kuuseokkaid, lilleõisi või -lehti jms toredaid väikeseid asjakesi, mis ilusat mustrit annavad. Keera kogu see kupatus marlilapi sisse ja keeda, saad kõige ilusamad pühademunad!

10. Peleta kärsahaisu. Kui riis läheb kõrbema, pane pliidi kõrvale sibulapoolikud, need imavad haisu endasse.

11. Väldi auto aknaklaasi jäätumist. Kui hõõrud auto esiklaasi õhtul toore sibulaga kokku, ei pea sa hommikul aknalt jääd maha kraapima.

12. Hoia avokaadod rohelisena. Poolikule avokaadole pane sibulaviil peale ja need siis koos õhukindlasse anumasse. Avokaado ei lähe roiskuma. Kui teed guacamolet ning plaanid seda pakkuda alles paari tunni pärast, kata guacamole sibulaviiludega, et see inetult pruuniks ei muutuks.

13. Eemalda värske värvi haisu. Pane sibulapoolikud kausitäie vee sisse ja aseta kauss värskelt värvitud ruumi. Sibul imab värvihaisu endasse.

14. Puhasta roostes nugasid. Lihtsalt hõõru roosteplekilised noad sibulaga üle.

15. Peleta oma aiast tüütud elukad. Naabri kassid, oravad jt väiksemad elukad, keda sa oma aeda ei soovi, hoiavad eemale, kui poetad aeda laiali toore sibula viile.

16. Leevenda põletuse valu. Kui oled end ära kõrvetanud, pane põlenud kohale tükk sibulat, mis desinfitseerib ja leevendab valu.