1. Valamu ja pliit ei tohiks paikneda tööpinna servas või nurgas. Vaba pind külgedel on vajalik nii ohutuse kui kasutusmugavuse pärast. Funktsionaalselt kõige olulisem koht on vaba pind pliidi ja valamu vahel, kus toimub enamik söögi ettevalmistusest.

2. Tööpinda valides tuleks arvestada, kui intensiivset kasutust köök peab taluma. Suuremate perede puhul, kus palju köögis toimetatakse, soovitan veekindlat tööpinda, näiteks kivi, aga leidub ka muid alternatiive.

3. Ka juhul, kui köök on väga väike, soovitan istumiseks ja söömiseks söögilauda, koos toolidega, mitte baaripukke. Nii on tervislikum.

4. Kui oled kahevahel, kas investeerida kvaliteetsesse köögimööblisse või mitte, siis pigem jah. Esiteks, siis tegelete köögiga vaid üks kord ja võite siis selle unustada. Korralikult toimiv köök ei tuleta end iga kord süüa tehes meelde, see lihtsalt toimib nagu vaja.

5. Kui köögisalongis on näidisköökidel uksed viltu ja sahtlid käivad vastu, võib suure tõenäosusega sama probleem olla ka sealt ostetud köögil.

Loe lisaks Diivanist!