Sel aastal tulevad jõulud eriti südamlikud. Moes on kõige siiram ja armsam traditsiooniline jõulukujundus.
Tallinna Kaubamaja väljapanekuspetsialist Kertu Tiigi sõnul loob meeleolu ameerikaliku trilli-tralli asemel hoopis skandinaaviapäraselt karge klassika, mis on käsitööhõnguline, looduslähedane ja rahvuslik. Eriti tähtis roll on kõikvõimalikel humoorikatel tegelastel — nukud, päkapikud, hobused ja pehmed maavillased inglid.

Jõulukujunduse peateemas annavad tooni tuttavad värvid: punane, kuuseroheline, kuld ja valge. Jõuluehete materjalid on sooja tundega: mõnus vilt, puuvillamaterjalid ning puidust motiivid.

Pehmed tekstiilist ehted on vahvad ja turvalised, millega saavad ka pere kõige pisemad rõõmsalt kodukaunistamisest osa võtta.

Sel aastal võiks enam rõhku panna ühise söögilaua ehtimisele. Lauanõud on sel aastal vallatute südamekestega, täpilised või ruudumustriga ning kindlasti võiks pottide-pannide vahelt välja piiluda ka mõni särasilmne päkapikk või heegeldatud inglike.

Põhjamaise klassika kõrval on kodukujunduses lisaks ajaloohõnguline luksuslik-romantiline stiil. Koloriidi muudavad maagiliseks lilla ja öösinise kasutamine. Ohtralt on kasutatud kulda, mis on tegelikult päikese värv, positiivne ja soe ning aitab talvemasenduse vastu ja loob üleva meeleolu.

Selles teemas on tähtsal kohal ingliteema ja peen elegants — kristall, väärispuit, siid ja satiin, mille luksuslikku meeleolu võimendavad veelgi ornamendid ja karusnahad. Kogu kujundus särab — nii oksad vaasis kui pärlid nende küljes.

Kolmas jõulukujunduse kõrvalsuund on üllatav, tuues pimedasse talve kevadist kergust. Siin teemas on Kertu Tiigi sõnul eriti toredad väikeste linnukeste, kommide või koogikeste kujulised jõuluehted. „See on väikeste tüdrukute muinasjututeema — pastelne ja hästi magus. Kõik on justkui suhkruga üle puistatud ning maiustused on ka peamiseks lemmikmotiiviks,“ kirjeldas Tiik. „Ja kui kujunduses on nii rikkalikult magusat, siis polegi ehk isu end pühade ajal liigsete kommide-kookidega ülearu raskeks süüa.“