Väga kasulikud nipid: kuidas hakkida sibulat ilma pisaraid valamata?

 (1)
Sibulamüüjad Peipsi ääres
Sibulamüüjad Peipsi ääresFoto: Argo Ingver

Sibula hakkimine on üks tüütumaid tegevusi köögis, mis pea alati lõpeb suure pisaravalamisega. Kuidas oma silmi säästa ja pisaratest pääseda? Loodusväe blogis on mõned head nipid, jaga kommentaariumis ka enda soovitusi!

  • Haki sibulat külma jooksva vee ääres.
  • Hoia sibulat hakkides vett suus.
  • Koori sibulaid lahtise akna ligidal.
  • Koori kraani all märjakskastetud sibulat.
  • Enne hakkima asumist tee sibul märjaks ja haki külma veega loputatud noaga, siis ei hakka sibul eeterlikke õlisid välja ajama, mis nutma ajavad. (Marju)
  • Kasuta koorimisel mäesuusaprille.
  • Alusta sibula koorimist juure vastaspoolelt, sest väidetavalt pidi just juureosa lõikamine tekitama ekstrapalju pisaraid.
  • Pane sibulat hakkima hakates esimene sibulaviil kõrva taha ja las see jääb sinna terveks hakkimise ajaks.
  • Pane mõlemale poole lõikelaua kõrvale põlema teeküünal.
  • Kui haige oled, siis pane sokkidesse sibularõngad, kuuma soola täis sokk ninajuurele ja nii paar õhtut järjest. Joo kibuvitsa-õiepunga teed ning kolmandal päeval pole haigusest märkigi. (Margoth)
  • Sibul ei lähe praadides kõrbema kui talle soola lisada. (Kadi)