Koer toob tuppa mustust ja allergeene, mis tugevdavad lapse immuunsüsteemi ning võivad olla abiks hingamisprobleemidest ja nakkustest võitu saamisel. Uurijad leidsid, et beebidel, kelle kodus oli ka koer, oli vähem probleeme kõrvade, kurgu ja hingamisteedega. Lemmikloomadega lapsed pole ka erinevate allergiate tekkeks nii vastuvõtlikud.

Ka kassi omamine võib olla kasulik, kuid mitte nii efektiivne, eriti kui tegu on toakassiga.

Kõige hiljutisemas uuringus võeti ette 397 vabatahtlikku lapsevanemat, kes pidasid oma lapse esimese eluaasta kohta tervisepäevikut. Nad märkisid üles kõik terviseporbleemid ja lisasid juurde, kui palju oli lapsel oma esimese eluaasta jooksul kokkupuuteid erinevate lemmikloomadega. Umbes 35% beebidest kasvas kodus, kus oli ka koer ja 24% kasvas koos kassiga. Enamikul beebidest oli koeraga ka otseseid kontakte ja enam kui kolmandik puutus kokku oma kodus elava kassiga.

Kui ilma lemmikloomadeta beebid olid 65% oma esimesest eluaastast täiesti terved, siis koera ja kassiga elavad beebid olid seda vastavalt 76% ja 72%. Kõige tervemad olid need lapsed, kelle koer ei veetnud toas rohkem kui kuus tundi päevas — mida rohkem aega veedab koer õues, seda enam toob ta koju kasulikke immuunsust tugevdavaid allergeene, mustust ja putukaid.

Niisiis, kui tahad oma laose tervena hoida, võta talle koer, kes käib ka õues püherdamas. Mustus polegi enam nii halb, eksole.

Allikas: Daily Mail