Eilsele artiklile “Pere kulutas lapse soo valimiseks terve varanduse” reageerisid inimesed erinevalt, kuid suurem osa lugejatest nõustub, et lapse soo kindlaks määramine on justkui looduslikule valikule käe ette panemine.

“See on sisetunde küsimus, mida last sooviv perekond kõige olulisemaks peab — kas lapse sugu või seda, et sünniks terve ja tugev laps,” kirjutab üks lugeja, rõhutades, et on ise kahe lapse saamise nimel palju vaeva näinud ning peab esmatähtsaks seda, et lapsed sünniksid tervena.

“Vastikud vanemad, kes otsustavad, milline laps saab sündida! Niimoodi embrüotele missivõistlust korraldada… vastikud vanemad! Täiuslik pere? Mis mõttes määrab lapse sugu pere täiuslikkuse?” on teine kommenteerija ärritunud.

Kommenteerija Kadri meelest ületab lapse soo valimine juba eetilise piiri. “Kehaväline viljastamine on niigi nagu lapse poest tellimine,” kirjutab ta, “kui soo valimine oleks ka võimalik, ületaks see minu jaoks isiklikult juba eetilise piiri. Laps on laps — väärtuslik inimene, soost sõltumatult.”