Olen nõus, et ideaalses maailmas mahuksid kõik väikesed sõimerühma, graafikuga töö korral aga saaks neid jätta lasteaeda veel õhtukski või siis näiteks saata lapse isa või vanaema neid ära tooma. Kuna vanemahüvitis kestab maksimaalselt poolteist aastat, tuleb peale seda tööle minna ka vanemal, kelle lapsel pole sõimekohta.

Seega oleks üsna loogiline, et emad omavahel lepiksid asju kokku. Näiteks, kui keegi on nõus nädalas kaks päeva sinu pisikest hoidma, saad sina sel ajal tööl käia. Kui sina hoiad nädalas kaks päeva tema pisipõnni, saab teinegi osakoormusega tööl käia. Või siis leiad väikese lapse ema, kes on nõus väikese summa eest sinu last valvama, kui sa ise tööd teed. Lapse jaoks tähendab see vähem pinget, sest tema ümber on kindlad ja tuttavad inimesed ja ta ei pea pidevalt uute nägudega harjuma. Sina saad aga kindel olla, et su laps on hästi hoitud.

Praegu on selline info laiali erinevates foorumites, on ka lastehoid.net, mis tundub küll pigem olevat lapsehoidjate leidmise koht. Nii mõnelgi emal pole tõepoolest raha maksta täiskohaga lapsehoidjale — hoidja tasu suurus juba muudab enda töölkäimise küsitavaks.

Seega üritan kõik vastavad soovid ja pakkumised koondada ühte meililisti, millega saab liituda, saates kiri aadressil: lapsehoid-subscribe@yahoogroups.com. Ehk ei ole tõesti tegu täiusliku lahendusega, aga vähemalt on see midagi, mis ühendab emasid, kes vajavad taolisel moel lapsehoidu. Probleemide korral saab kirjutada mulle aadressil t.marge@ymail.com.