1. Peres on kas koera, Muki ja Rammu. Pühapäeval korraldatakse Haapsalu lossihoovis rammumehe võistlusi. Sõidame ilusal suvepäeval autoga sinnapoole. Vahepeal räägime omavahel ka rammumehe võistlusest, et mis ja kuidas. Äkki tagaismelt 4-aastane Lauri sekkub vanemate vestlusse küsimusega, et kas mukimehe võistlused ka on?

Vanemad ei saanud küsimusest aru enne kui laps ütles, et koer Rammu mehe võistlused on, miks siis mitte Mukimehe omad?

2. Seesama Lauri vaatas taevas uhkeldavat täiskuud ja küsis, et kas sellel mõnikord patakad ka tühjaks ka saavad?

3. Isale helistati tööasjus ja kõne võttis vastu tütar Liisi. Väike Liisi ütles, et isa ei saa tulla, sest ta on vanni all. Teispool toru ei tahetud uskuda seda juttu ja kästi Liisil uuesti vaatama minna. Liisi tuli tagasi ja ütles: "Oi jahh, isa on hoopis duši all."

4. Meie perekond pidi minema sünnipäevale. Poeg leidis enne ärasõitu aiast lepatriinu. Tõi selle tuppa kõigile vaatamiseks. Ema seletas poja küsimise peale suure suuga, et täpid lepatriinu seljal tähendavad seda, kui vana ta on. Poeg veidi mõtles ja küsis, et aga kui lepatriinul ka sünnipäev tuleb, kas tal siis tuleb naksti üks täpp juurde?

5. Kollase nokaga mustade lindude kohta ütles: "Kuldvõtmekesed tulid sööma!"

6. Tütretütar nägi vanaema lõual olevast soolatüükast väljakasvamas ühtainust pikka karva.
Ilma igasuguse häbitundeta küsis: "Vanaema, miks sul lõua otsas nii vähe juukseid on?"

Laste isa on jäädvustamishuviline ning üleskirjutatud on nelja lapse ütlemiste kohta nalju veel vähemasti paarsada...

Kas ka sinu laps on öelnud midagi lõbusat? Äkki hoopis sina lapsepõlves? Jaga seda ka meiega naistekas@delfi.ee, sest parimad lood avalikustatakse.