Aasta pere aunimetuse tiitli saamiseks oli esitatud omavalitsuste, ühingute, liitude ja eraisikute poolt 19 peret. Viie sõelale jäänud pere hulgast ühe valimisel pidas konkursi nõukogu silmas asjaolu, et Eesti taasiseseisvusajal oleks perre sündinud vähemalt üks laps.

Aasta pere aunimetus ja 15.000 krooni otsustati anda Põltsamaal elavale perekond Aigrole. Pereisa Aivar Aigro (44) töötab aktsiaseltsi Vooremaa Teed juhatuse esimehena ja ema Marje Aigro (40) on kodune. Peres on viis last: kolm poega (20-, 13- ja 7aastane) ja kaks tütart (21- ja 19aastane). Kolm vanemat last õpivad kõrgkoolis ja üks gümnaasiumis. Pesamuna alustab kooliteed eeloleval sügisel.

Isa Aivar Aigro leiab perele sissetuleku teenimise kõrvalt aega ka laste vaba aja sisustamiseks. Lapsed on muusika- ja spordihuvilised. Ema Marje Aigro osaleb Põltsamaa Emadeklubi tegevuses.

Konkursi nõukogu otsustas välja anda ka ühe eriauhinna - eesti keele ja vaimu hoidmise ning edasikandmise eest. Selle saab leskproua Maria Minhof Ida-Virumaalt Tudulinnast. Maria Minhof on sünnitanud ja üles kasvatanud viis last ning tal on viis lapselast. Lõpetanud hooldusperede koolituskursused, võttis ukrainlanna Maria enda kasvatada neli vanemliku hoolitsuseta jäänud last, kellele ta on õpetanud selgeks eesti keele ja valmistab lapsi ette eesti kooli minekuks.