Seekord on asjaolud on muutunud — nimelt oli laste isal hiljuti avarii ja ta viibib taastusravi haiglas, kuid eksnaine tõi lapsed siiski kohale, kuigi teadis, et mees haiglas. naine väitis, et temal on õigus lastevabale kuule ja õigus oma asju ajada ja pealegi tuleb isal osta kooliasjad.

Selgemast selgem siis see, et laste isa neid asju ostma minna ei saanud, ka on hetkel kulutused tema tervise taastamisele suuremad. Tööövõimetuslehega saadavast haigusrahast saab laste elatis tasutud siiski.

Lapsed saabusid 1 augustil. Nüüdseks oleme käinud kauplustes, ostnud ära kõik nimekirjas olnud kooliasjad, riided, jalanõud jms ja pisut ka selliseid asju, mida nimekirjas polnud, aga mis lastel meeldisid. Kuna vanem laps saab 16, siis temale sai ka kink ostetud, lapakas — sest arvutit ju koolis vaja ja selles suhtes oli meil abikaasaga ka kokku lepitud. Noorem laps sai lohutuseks uue mobiiltelefoni — ka see oli meil abikaasaga kokkulepitud.

Küsisin mehe ekskaasalt, et kas sobib, kui toon lapsed tagasi, et asjad meil ostetud — ta keeldus, ütles et teda pole kodus ja et temal õigus lastevabale kuule jne.

Oleme rääkinud lastega ja laste isaga ja kuna mu vanematel on lõuna eestis turismitalu, et viiksin lapsed sinna nn puhkama — Mu vanemad on sellega nõus. Lapsed ise elavad lääne-eesi väikeses külas ja meie elame Paides. Lastele oleks lõuna-eesti mõnusaks vahelduseks ja nad saaksid osa võtta ka programmidest — see oleks neile nagu laagri eest ja huvitavaks vahelduseks. Seal on igasugused huvitavad atraktsioonid ja seiklusrajad. Ka elab sealkandis nende ealisi lapsi, kellega saaksid suhelda. Lapsed saaksid seal ka ise veidi tööd teha ja omale taskuraha teenida kui soovivad. Saaksid korjata ka omale koju kaasa seeni, marju ja mu ema oleks nõus lastega koos need ka hoidisteks tegema.

Ma ise olen augustis tööl ja käin paar korda nädalas Tartus meest külastamas — lapsed oleksid minu juures olles lihtsalt omapead kodus.

Kas aga on õigus ja õiglane nii toimida?