Kui naine jääb lapse või lastega koduseks, siis peabki ta end pigem koduseks emaks — kõik majapidamistööd peaksid olema siiski mehega jagatud. Vaatamata sellele avastavad ikka paljud end muudkui koristamast, pesemast, süüa ostmast ja valmistamast ning tolmu pühkimast ja nii iga päev.

Mothercare viis 2000 naise seas läbi uuringu, kust selgus ühtlasi, et koduste naiste partnerid eeldavadki, et naine teeb suurema osa majapidamistöödest — mees on ju terve pika päeva tööl.

Mothercare’i konsultant Liz Day tõdeb, et ajad on muutunud ja kaasaegsed naised näevad end teisiti. “Naine ei taha enam vastata kindlale rollile või stereotüübile,” ütleb Day. Lisaks sellele mõjutab n-ö koduperenaisi ka teiste arvamus. Nad tunnevad, et neid peetakse igavaks, et neil pole kunagi midagi rääkida, sest kodus ei juhtu niikuinii midagi. Kodused naised tunnevad koguni, et neile vaadatakse ülalt alla, sest nad ei käi tööl.

Uuringust selgus ka, et ehkki maailm on täidetud tehnoloogiaga, mis meie elu kõvasti lihtsustab, neävad naised ikka kurja vaeva, et kõigega õigeaegselt toime tulla.

“1960ndatel oli normaalne, et naine tuli töölt ära ja jäi koju, et lapsi kasvatada. Elustiil ja tehnoloogia on aga viimase 50 aastaga nii dramaatiliselt muutunud, et võib julgelt öelda: kodu ja lapsed peavad olema mõlema vanema vastutada,” ütleb Liz Day.

Emade elu ei ole kerge. Lisaks kõigile muudele kohustustele on nende põhiline prioriteet lapsele õnne ja tasakaalustatud toidu tagamine ja kindlustamine, et ta laps areneks õiges tempos.

Kallid naised, kas ka teie meelest on koduperenaise tiitel solvav või alavääristava kõlaga? Kui olete kodused emad, siis kas olete kokku puutunud olukorraga, kus teie rolli kuidagi maha tehakse?

Allikas: Daily Mail