Kas sa sööd peamiselt seda, mida lapsed taldrikule jätavad? Kas sinu jaoks on tähtsaim seltskondlik sündmus lastevanemate koosolek? Kas laste järel jooksmine on ainus trenn, mida sa teed?

Kuigi see võib olla keeruline, tuleb siiski ka enda jaoks aega võtta ja puhata. Ära suhtu puhkusse kui millessegi haruldasse, vaid täiesti tavalisse asja. Mine paariks tunniks üksipäini jalutama, välja sööma või sõbraga kohtuma, soovitab Femalefirst.

Tasakaalu leidmine kodu ja töö vahel võib olla raske. Pole midagi halvemat kui muretseda tööd tehes, kuidas lapsed hakkama saavad. Osa tööandjaid lubab töötajail oma töötunde vajadusel nihutada. Võib-olla pakub tööandja ka stressinõustaja abi.

Räägi õhtul vähemalt pisutki oma abikaasale või sõbrale, kuidas päev möödus. Kuid ära õhtu otsa töö peale küll mõtle. Nädalavahetusel tehke midagi terve perega.

Üksikvanemgi võib hästi hakkama saada, kuid tema õlgadele langeb rohkem muret, sest kõik otsused ja igapäevategemised tuleb ära teha üksi. Et veel paremini hakkama saada, võiksid kord nädalas saada kokku teiste lastevanematega.

Proovi leida päevas vähemalt veerand tundigi, et rahulikult ilma lasteta puhata. Proovi näiteks lapsed varem magama panna, nõnda jääb sulle õhtul pisutki aega muude asjadega tegelemiseks.