"Toimetuse lapse­va­nemad pole ammu mingi lasteteema peale nii käima läinud. Pikk arutelu neljapäevasel teemakoos­ole­kul, seejärel diskussioon ­listis...," kirjutab autor Maris Sander Eesti Ekspressis.

Uue hittmänguasja Bakugani ihalus nende laste peades tundub lihtsalt arusaamatu ja teeb seda enam nõutuks, et vidin on kallis - ühe kuuli hind on ligikaudu 130 krooni. Mängimiseks ei piisa muidugi ainult ühest.

Bakugani lauamängu lõid rahvusvahelised firmad Sega Toys ja Spin Master koostöös Jaapani animatsioonisarjaga "Bakugan", mis alates septembrist jookseb TV3 kanalil. Strateegiamäng toimib sisuliselt samamoodi nagu multika põhitegevus.

See on kokkuvõttes järgmine: ühel heal päeval kukkusid seitsmele lapsele maailma eri paikades otse taevast kaela metallmängukaardid.

Selgus, et need on tegelaskujud (plastmasskuulidest ja magnetiga) Bakuganid, mis ärkavad ellu alternatiivmaailmas Vestorias (lauamängus avanevad Bakuganid metallkaardile veeredes). Seal hakkavad nad võitlema nii omavahel kui kurjade jõudude vastu, kes tahavad universumi tasakaalu hävitada.

Nii multikas kui lauamängus on põhiline tegevus duellid eri võimetega Bakuganide vahel. Kellel on tugevam Bakugan, võimsamad "buusterkaardid" ja muud X-faktorid ja kes tänu sellele saab enam punkte, võidab lahingu ja mängu.

Täielik defitsiit

Eesti suurimas mänguasjapoeketis Juku tulid Bakuganid müügile septembrist. Kohe algusest saati on seal valitsenud Bakugani-defitsiit.

Loe täispikka lugu Eesti Ekspressist