Brokkoli püreesupp ja moonikeerud


Neljale

Tõeline hõrgutis lõunasöögi alustuseks. Sinihallitusjuustu võid asendada ka sulatatud juustuga (nt Merevaiguga).

• 2 köögiviljapuljongi kuubikut
• 1,5 l vett
• 4–5 kartulit
• 1 dl õhukesi porrulauguribasid
• 1 brokoli
• 125 g sinihallitusjuustu
• teelusikaotsatäis Cayenne’i pipart
• 1 dl 10% või 35% rõõska koort

Lase veel keema tõusta, lahusta selles puljongikuubikud. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, porru ja õhukeselt viilutatud brokolivarred, keeda 15 minutit. Seejärel lisa eraldatud brokoliõisikud ning keeda veel 10–15 minutit, kuni kõik komponendid on pehmed. Soovi korral jäta osa brokolist kaunistamiseks. Lisa supisse sinihallitusjuust ja maitseained, püreeri. Serveerimisel nirista igale portsjonile kaunistamiseks koort.

Moonikeerud

25 tk Krõbedad moonikeerud sobivad hästi piduliku püreesupi kõrvale ja on lihtsalt valmistatavad.

• 1 pakk külmutatud lehttaignaplaate (500 g)
• 1 lahtiklopitud muna
• 2 sl mooniseemneid
• 3 sl peeneks riivitud Parmesani juustu

Lase lehttaignaplaatidel veidi sulada ja lao siis küpsetuspaberile, määri lahtiklopitud munaga. Raputa peale mooniseemneid, Parmesani juustu ja soola. Lõika 2 cm pikkused ribad ja keera rulli. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225° juures 8–10 minutit, kuni suupisted on saavutanud kauni värvi.