Lasnamäe 2-toalise korteri planeerimisel sai lähteülesandeks paigutada vähem kui 9 m2 peale ära 3-liikmelisele perekonnale vajalikud nõud, serviisid, köögitehnika, alustades nõudepesumasinast ja lõpetades kohvimasinaga ning kõigele lisaks söögilaud. Justkui seda oleks lihtne teha, aga raha ka väga palju ei olnud... Enim muret tekitavamaks konkreetse projekti puhul osutusid küljeseinast väljatulevad veetorud, mis kindlasti varjamist ootasid ning soovitud prügisüsteemi paigaldamist takistasid.

Juba algusest oli teada, et nii paljude asjade mahutamiseks on kööki vaja võimalikult palju kappe. Ruumi avardava efekti saamiseks ning raha kokkuhoiu mõttes otsustati valge mööbli kasuks. Torude peitmiseks telliti seina äärde väiksema sügavusega kõrgem baarileti moodi kapp, mille sisse läks prügisüsteem, suuremad potid-pannid ning kapipealsel leidsid koha röster, kohvimasin, veekeedukann ning ruumi jäi veel ülegi.

Ülemine kapirida on suurema mahutamise tarbeks kinnine, kuid see-eest on silma alt ära kõik vajalik, ka mirkolaineahi sai oma riiuli. Külmkapp jäi köögis iseseisvaks, kuid sobib valge värvuse tõttu suurepäraselt. Vastasseina tekkis suure planeerimise tulemusena paik soovitud söögilaua tarbeks. Lõpptulemusena kasutati kogu väikese ruumi võimalused otstarbekalt ära ning selgub, kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab.


Lasnamäe kööki kujundas sisekujundaja Viktoria Bankov.

Rohkem häid ideid ja kodukujundusnippe leiad Koduportaalist INKodu!