Santa Maria menüüinsener Ilmar Räni on ette valmistanud kaheksa huvitavat ja omapärast pitsaretsepti. Toodete idee tuli tegelikult tarbijatelt endalt. Varem proovisid tortillafännid valmistada tavalise tortillaga väikseid ja kiireid pitsasid, aga tortilla on õhuke ja põhi võis sageli kas kõrbema minna või vastupidi, liiga pehmeks jääda. Inimesed andsid seekord hoopis meile hea retsepti ning nüüd töötasimegi välja spetsiaalse pitsatortilla. Õige konsistentsi ning mahlasuse saamiseks tegime ka omapärased pitsakastmed.

Pitsatortillad saab igaüks teha just nii maitsvad ja tervislikud kui ta soovib — tuleb lisada vaid oma lemmikud koostisosad. Isegi siis, kui külmkapp tundub olevat suhteliselt tühi, juhtub pitsatortillade valmistamisel alati väike ime ning kõik kõhud saavad täis ja kokk kuhjaga kiitust.


Praetud sibula ja prosciutto pitsa

4 tk

2 spl oliiviõli

2 punast sibulat, viilutatuna

1-2 spl pruuni suhkrut

1 pakk Santa Maria pitsa tortillat

160 g mozarellat

40 g prosciuttot

Kuumuta ahi 250-kraadini. Kuumuta õli pannil ja lisa sibulad ning suhkur. Prae pidevalt segades kuni sibulad pruunid ja pehmed. Pane pitsa tortillale praetud sibul, raputa peale juust ja prosciutto. Küpseta pitsat ahju alumises osas 5-8 minutit kuni juust on sulanud. Lõpuks lisa värske salat ning serveeri koos pitsakastmega. Lisa soovi korral ka veidi parmesani.

BBQ-kana pitsa

1 spl toiduõli

300 g kanakintsu

50 g Santa Maria suitsumaitselist BBQ kastet

1 pakk Santa Maria pitsa tortillat

8 sl Santa Maria pitsakastet koriandri ja punega

160 g mozarellat

1 tk punane paprika, ribadena

1 tk punane sibul, ribadena

soola ja pipart

Kuumuta ahi 250-kraadini. Kuumuta õli pannil ja lisa kanakintsud ning prae küpseks. Seejärel viiluta kana ja maitseta soola, pipra ja BBQ kastmega. Määri pitsa tortillale umbes 2 sl pitsakastet koriandri ja punega, raputa peale juust, paprika, sibul ja kana. Küpseta pitsat ahju alumises osas 5-8 minutit kuni juust on sulanud. Serveeri kohe.

Nipp! Hea võimalus kasutada eelmisest päevast üle jäänud kanaliha.


Tikka Masala kanapitsa

1 spl toiduõli

300 g kanakintsu, 3x3 tükkidena

3 spl Santa Maria Chicken Tikka maitseainesegu

8 sl Santa Maria pitsakastet koriandri ja punega

100 ml maitsestamata jogurtit

1 pakk Santa Maria pitsa tortillat

160 g riivjuustu

1 punane sibul, viilutatuna

värsket salatit

lehtkoriandrit

Kuumuta ahi 250-kraadini. Kuumuta õli pannil ja lisa kanakintsud ning pruunista, lisa maitseainesegu, pitsakaste ja maitsestamata jogurt, sega ühtlaseks. Tõsta kaste koos kanaga võrdselt pitsa tortillale ning raputa peale juust ja sibul. Küpseta pitsad ahju alumises osas 5-8 minutit kuni juust on sulanud. Serveerimisel lisa värske salat ja lehtkoriander.

Hummuse pitsa

1 purk konserveeritud kikerherneid, nõrutatuna

2 küüslauguküünt

7-8 sl värsket pressitud sidrunimahla

4-5 sl tahini't

soola ja pipart

1 pakk Santa Maria pitsa tortillat

4 sl oliiviõli

100 g Lamb-salatit

Santa Maria pitsakastet küüslaugu ja sibulaga

värsket münti

Kuumuta ahi 250-kraadini. Püreeri kõik hummuse komponendid ühtlaseks massiks, vajadusel lisa soola. Määri pitsa tortillat oliiviõliga ja küpseta ahjus 4-5 minutit kuni see on pealt kuldpruun ja krõbe. Serveerimiseks määri huumus võrdselt paksu kihina pitsadele, raputa peale salati lehed, lisa kaste ning kaunista mündilehtedega.


Rukola pitsa

4 tk

1 pakk Santa Maria pitsa tortillat

8 sl Santa Maria pitsakastet koriandri ja punega

160 g mozarellat

40 g rukolat

1 pudel Santa Maria pitsakastet küüslaugu ja sibulaga

parmesani

Kuumuta ahi 250-kraadini. Määri pitsa tortillale umbes 2 sl pitsakastet koriandri ja punega, raputa peale juust ja muud katted. Küpseta pitsat ahju alumises osas 5-8 minutit kuni juust on sulanud. Lõpuks lisa rukola, pitsakaste küüslaugu ja sibulaga ning parmesani juustu.

Hommikupitsa

1 pakk Santa Maria pitsa tortillat

8 sl Santa Maria pitsakastet koriandri ja punega

160 g mozarellat

100 g kuumsuitsu lõhe

4 tk muna

lamb-salatit


Kuumuta ahi 250-kraadini. Määri pitsa tortillale umbes 2 sl pitsakastet koriandri ja punega, raputa peale juust ja suitsulõhe ning lisa toores muna. Küpseta pitsat ahju alumises osas 5-8 minutit kuni juust on sulanud ja munavalge on tardunud. Lõpuks lisa salat ja pitsakaste küüslaugu ja sibulaga.


Kaneeli-vanilli pitsa

1 pakk Santa Maria pitsa tortillat

1 tl Santa Maria jahvatatud kaneeli

4 tl Santa Maria vanillisuhkurt

20 g võid

Kohupiimakreem:

200 ml vahukoort

3 spl suhkrut

400 g kohupiima

värsket münti

Kuumuta ahi 250-kraadini. Vahusta vahukoor koos suhkruga, lisa kohupiim ja sega ühtlaseks massiks. Määri pitsa tortillat sulatatud võiga ja küpseta ahjus 4-5 minutit kuni see on kuldpruun ja krõbe. Serveerimiseks määri kohupiimakreem pitsale ja kaunista mündilehtedega.

Aasia kanapitsa

1 spl toiduõli

300 g kanakintsu, 3x3 tükkidena

1 pakk Santa Maria pitsa tortillat

8 sl Santa Maria magusat tšillikastet

160 g mozarellat

1 porgand, peenete ribadena

100 g kirsstomateid, poolitatuna

mungoaidusid

värsket lehtkoriandrit

soola ja pipart


Kuumuta ahi 250-kraadini. Kuumuta õli pannil ja lisa kanakintsud, maitsesta soola ja pipraga ning prae küpseks. Määri pitsa tortillale umbes 2 sl magusat tšillikastet, raputa peale juust ja kana. Küpseta pitsat ahju alumises osas 5-8 minutit kuni juust on sulanud. Serveerimisel lisa porgand, kirsstomatid, idud ja lehtkoriander.