Head Isu pakub tangukotlette ja marineerib kana
Kanafilee Dijon sinepi ning seente ja sibulatega
300 g kanafileed
Marinaad
- 300 g maitsestamata jogurtit
- Suts peeneks hakitud ingverit
- 1 -2 küüslauguküünt
- 15 g oliivõli
- 100 g värskeid šampinjone
- 15-20 tk pärlsibulaid
- 100 g kõrvitsat kuubikuteks
- 3 dl kanapuljongit
- 1 spl Dijon sinepit
- Värsket tüümianit
- Soola-pipart
- Võid
Marineeri kanafileed jogurtis kuhu on lisatud peeneks hakitud ingver ja küüslauk. Seejärel pruunista kanafileed pannil ja aseta ahju järelküpsema. Kuumuta pannil kuumas võis seened, kõrvits ja pärlsibulad, lisa sinep, puljong ja keeda kokku. Lisa peeneks hakitud tüümian ja klopi lõpus veel sisse mõned võitükid ning serveeri koos kanaga.
Tangu-räimekotletid õuna-mädarõikakastmes
- 70 g odratangu
- 180 g keedukartulit
- 50 g mugulsibulat
- 15 g peeneks hakitud murulaukku
- 200 g suitsuräime
- 30 g suitsupeekonit
- 30 g suitsujuustu
- 2 muna
- Soola-pipart
Keeda kruubid ja kartulid ning valmista nendest puder. Lisa peeneks hakitud ja kergelt pruunistatud sibul ning murulauk, lisa munad ja maitsesta soola-pipraga. Puhasta räimed ja haki need peeneks koos suitsupeekoniga ning lõpuks lisa riivitud suitsujuust. Aseta täidis kartuli-kruubimassi vahele ja vormi kenad kotletid, prae pannil kuldpruuniks.
Kaste
- 200 ml 10%koort
- 20 g võid
- 10 g mädarõigast
- 30 g õunapüreed
- Soola-pipart
- 30 g peeneks hakitud tilli
Kuumuta võis kergelt mädarõigas,lisa koor ja keeda poole koguseni, lisa siis õunapüree ja maitsesta soola-pipraga,lisa ennem serveerimist till.