"Head Isu": pidulik krabipirukas ja lõherullid
Pidulikuks nädalavahetuseks sobivad suurepäraselt ka kerged kalaroad ja nii pakub telekokk seekord maiustamiseks krabinuudliquiche ja koores hautatud külmsuitsulõherulle.
Krabinuudliquiche
Põhi:
300 g Veskimati jahu
200 g võid
3 spl vett
1 tl soola
Sega kõik komponendid omavahel. Lase külmas tunnike seista ja vooderda siis taignaga vorm. Küpseta ahjus 10 minutit 180 kraadi juures.
Täidis:
200 g Vici krabinuudleid
100 g Premia forellilõikeid tilliga
200 g Maahärra suvist supisegu
100 g Philadelphia klassikalist toorjuustu
soola, pipart
2 spl peeneks hakitud peterselli
Sega kõik komponendid omavahel ja aseta taignale. Vala peale täidis ja siis segu ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
Segu :
6 muna
5 dl vahukoort
soola, pipart, muskaatpähklit (sega kõik omavahel)
Koores hautatud külmsuitsulõherullid
200-300 g Premia külmsuitsulõheviilusid
200 g Maahärra külmutatud rohelisi ube
400 g rõõska koort
100 g pariisikartuleid
1 pott basiilikut
100 g valget veini
soola,pipart
1 suurem porgand
100 g võid
100 g pastinaaki
100 g kooritud krevette
Kuumuta pannil või ja prae seal kergelt pariisikartulid koos viilutatud porgandi ja pastinaagiga. Lisa vein ja maitseained ning hauta kergelt. Seejärel lisa koor ja lõheviiludesse mähitud roheline uba. Hauta tasasel tulel. Lisa siis lõpuks maitseained, krevetid ja serveeri.