Head isu: Tomati–õunahautis röstitud soolalõhega ja Kaera-Jaan
Tomati–õunahautis röstitud soolalõhega
- 2 tk Vici soolalõhe fileed
- 1 valge sibul
- 2 tomatit
- 2 küüslaugu küünt
- 500 ml purustatud tomatit
- 50 g Wõro täissuitsuvorsti Moskva
- 4 õuna
- 2 spl hakitud peterselli
- 3 spl hakitud värsket basiilikut
- 4 viilu Leiburi Ela 100% täistera mitmeviljasaia
- soola
- purustatud musta pipart
- suhkrut
- rapsiõli
- oliiviõli
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Tükelda tomatid ja lõika suitsuvorstist ribad. Pruunista rapsiõliga pannil sibul, küüslauk ja suitsuvorst. Lisa purustatud tomat ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lase keema tõusta ning lisa tomati tükid. Vähenda kuumust ning lase umbes 10 minutit haududa pidevalt segades.
Võta saiaviil ning aseta selle peale pool soolalõhe fileest ning küpseta 200 kraadi juures umbes 7 minutit.
Kui hautis on 10 minutit haudunud, võta pott tulelt, sega sisse ürdid ning maitsesta vajadusel soola või pipraga. Serveerimiseks võta supikauss, aseta kõigepealt kulbitäis hautist ning siis ahjusoe saiaviil koos soolalõhega.
Vahepala: Juustu keeduvorsti-lavaširull
- 1 Leiburi Etnia lavašš
- 1 pk Wõro juustu keeduvorsti
- Tere toorjuustu küüslauguga
- lehtsalatit
- melissi lehti
- sweet chilli kastet
Laota lavašš lauale laiali ning määri kokku toorjuustu ja sweet chilli kastmega. Seejärel lao vorstiviilud ning salatilehed ja melissilehed. Rulli hästi tihedalt kokku ning lase külmkappis seista vähemalt 10 minutit. Lõika rullist rattad ning serveeri suupistena.
Kaera-Jaan
- kaeraküpsiseid
- õunamoosi
- sidrunit
- Tere light jogurtit
- kreeka pähkleid
Purusta kaeraküpsised peeneks ning aseta esimeseks kihiks pokaali või tassi. Nüüd lisa jogurtit ja siis jälle purustatud kaeraküpsiseid. Teise jogurti kihi alla pane õunamoosi ning siis uuesti jogurt. Kaunistuseks aseta kõige peale sidrunikoore ribasid ja kreeka pähkleid.