Vaja läheb:
120 g võid
4 dl jahu
0,5 tl soola
2 spl külma vett

250 g sinki/peekonit
2 sibulat
100 g juustu
2 dl piima
2 muna
sool, pipar vms maitsestamiseks

Haki külm või, lisa jahu, vesi ja sool ning sõtku kiiresti tainaks. Rulli tainast ümmargune ratas, koogivormist paar sentimeetrit laiem. Aseta tainas koogivormi (kasutasin 24cm läbimõõduga vormi) põhja nii, et ka ääred oleks natukene kaetud. Aseta tainas koos vormiga külmkappi (pooleks tunniks umbes). Tee kahvliga tainasse auke. Enne ahju tõstmist, panin 4 hambatikku nii, et nad toetaks taina ääri (et nad küpsemise käigus alla ei vajuks). Küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit.

Samal ajal valmista täidis. Selleks riivi juust ja haki peekon ning sibulad. Kuumuta sibulad pannil ning lisa peekon. Prae nii kaua, kuni sibul on parajalt pehme. Sega munad ja piim ning maitsesta soola ja pipraga. Kui piruka põhi on valmis, laota sinna peale peekoni-sibula segu. Raputa peale riivjuust ning kalla üle munapiimaga. Pane uuesti ahju ja küpseta 25-30 minutit, kuni pirukas on mõnusalt kuldpruun. Enne serveerimist lase natuke jahtuda, et pirukas hanguks.