…tassikeses kuumas šokolaadis, mis on valmistatud 2 supilusikatäiest kakaopulbrist, on antioksüdantset aktiivsust rohkem kui rohelises tees või punases veinis. Šokolaad, eriti tume šokolaad, milles on kõrgem kakaosisaldus, on tähtis magneesiumi, vase ja kaaliumi allikas. Need mineraalid on aga hädavajalikud südame-veresoonkonna toetamiseks. Polüfenoolid, mille poolest on rikkad kakaooad, takistavad trombide moodustumist ning hüpertooniatõve arenemist.

Muide, piimašokolaad jääb oma kasulike omaduste poolest mõrušokolaadile tunduvalt alla, kuna piimaproteiinid seovad antioksüdante ja flavonoole, mida kakao sisaldab, ning takistavad nende omastamist. Seejuures peab siiski meeles pidama, et šokolaad on vägagi kaloririkas, seetõttu tuleks see asendada naturaalse kuuma joogiga ning sedagi tarvitada vaid mõistlikes kogustes.

Allikas: Vkusno i Polezno (talv 2009/2010)