Pese peedid, keera fooliumisse ja rösti 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni peedid on pehmed. Lase täielikult jahtuda, siis koori ja riivi jämedalt.

Keeda mune 10 minutit, siis jahuta külma vee all. Koori ja lõika pooleks.

Pese kurgid, haki väikesteks kuubikuteks. Haki sibulapealsed ja till.

Sega kausis riivitud peet ja osa keefirist, maitsesta soola, pipra ja riivitud mädarõikaga. Sega juurde kurgikuubikud, hakitud till ja sibul ning seejärel ülejäänud keefir.

Serveeri suppi hästi külmalt, peale tõsta keedetud munapoolik(ud).

NIPP: Peetide röstimine annab neiletõeliselt mõnusa veidi magusa maitse. Kui aga ahju sisse ei tahalülitada, siis osta poest vaakumpakendis keedetud riivitud peeti.
_________
* Vene köögist pärit holodnik.