Kodujuust seentega

400 g kodujuustu
200 g hapukoort või maitsestamata jogurtit
300 g leotatud soolaseeni või vähese soolaga keedetud mahedamaitselisi seeni
1 keskmine mugulsibul
1 küüslaugu küüs
Värsket tilli, tomatit, keedetud mune.

Seened, küüslauk, sibul ja till tükeldada hästi peeneks. Segada kõik ained omavahel hoolikalt läbi ja tõsta vaagnale. Kaunistada vaagen ülejäänud tilli, tomati- ja munaviiludega.
Edukalt võib muna ja tomati segada peeneks tükeldatuna ka toidu sisse. Võib kasutada iseseisva hommiku- või õhtusöögina. Segu on maitsvaks lisandiks ka kuumade kotlettide ja/või shnitslite juurde. NB! kellele meeldivad shampinjonid toorelt võivad neid edukalt ka toorena sisse hakkida. Seda vitamiinirikkam toit saab.

Kodujuust suitsukalaga

400 g kodujuustu
200 g hapukoort või maitsestamata jogurtit
200 g puhastatud mahedamaitselist suitsukala (näiteks suitsuräimed)
1 hakitud sibul
Värsket kurki ja tomatit

Koostisained segada hoolikalt ja asetada vaagnale. Kaunistada värske kurgi ja tomativiiludega. Sobib nii iseseisvaks söögiks kui lisandiks praetud muna või suitsutatud lihatoodete juurde.

Vegetaarne kodujuust I

400 g kodujuustu
100 g hapukoort või maitsestamata jogurtit
2 spl. toiduõli
½ sidruni mahl
1 väiksem riivitud must rõigas
2 jämedalt riivitud õuna
1-2 spl. hakitud maitserohelist
Ained segada hoolega omavahel. Sobiv vähesoolase heeringa kõrvaseks.

Vegetaarne kodujuust II

400 g kodujuustu
1 keskmise suurusega toores porgand
1 apelsin või greip
2 tl. suhkrut
hakitud tilli

Porgand riivida peene riiviga. Puuvili koorida ja tükeldada. Ained segada omavahel hoolega läbi. Väga hästi sobib munapiima kastetud ja seejärel praetud - või röstitud juustusaide saia kõrvale.

Kodujuust selleriga

400 g kodujuustu
1 keskmise suurusega selleri juur
½ pakki vahukoort
1 tl. suhkrut
Pohla või sõstra tarretist

Seller riivida jämedama riiviga. Koor vahustada suhkruga tugevaks vahuks. Segada ettevaatlikult ained omavahel (vahukoor ei tohi alla langeda). Serveerida väikestes kaussides kaunistatuna marjatarretisega. Juurde sobib anda röstitud magusaid saiakuubikuid või röstitud kaerahelbeid.

Võileivakate kodujuustust I

200 g kodujuustu
200 g võid
3 keedetud muna
Hakitud murulauku või sibulapealseid, maitse järgi soola.

Pehmesse võisse hõõruda sisse kodujuust ja seejärel maitseroheline, vajaduse korral maitsestada soolaga.

Võileivakate kodujuustust II

200 g kodujuustu
2 spl. hapukoort või maitsestamata jogurtit
100 g puhastatud suitsu- või soolakala
Hakitud maitserohelist

Koostisosad segada hoolikalt omavahel.

Kodujuustu salat

400 g kodujuustu
1 pakk krabipulki või krabinuudleid
3 keedetud muna
3 spl. hapukoort või maitsestamata jogurtit
50 g riivitud juustu
Tomatit, kurki ja maitserohelist.

Krabipulgad ja munad hakkida jämedalt. Tomat, kurk jamaitseroheline hakkida peeneks. Koostisosad segada omavahel ja vajaduse korral maitsestada soolaga. Sobib iseseisvaks hommikusöögiks. Juurde võib pakkuda suitsulihaga võileibu.

Kodujuustust kartulikõrvane

400 g kodujuustu
200 g hapukoort või maitsestamata jogurtit
3-4 keedetud muna

ühe heeringa filee
Hakitud rohelist - või mugulsibulat

Munad hakkida jämedalt ja heeringas peenelt. Segada koostisained omavahel ja lasta umbes ½ tundi “tõmmata. Sobib ideaalselt kas keedetud või ahjukartulite juurde.