LIA VIRKUSE RETSEPT | Eksootiline kiivi ja rohelise pipraga maasikamarmelaad


LIA VIRKUSE RETSEPT | Eksootiline kiivi ja rohelise pipraga maasikamarmelaad
Foto: erakogu

Kui lapsed oli väikesed, keetsin maasikamoosi palju — mitmeid purgitäisi igal suvel. See oli ju laste lemmikmoos. Nüüdsel ajal panen maasikaid pigem rohkem sügavkülma ja suristan sinna ka mõned toormoosid.

Kindlasti keedan igal suvel ka paar väikest purgitäit eksootilist maasikamarme­laadi, näiteks kiivi ja rohelise pipraga. Kas siis pannkoogihommikul nautimiseks, juustudele kaaslaseks või kallile sõbrale kinkimiseks.

0,5 liitrit

  • 500 g maasikaid
  • 1–2 kiivit
  • 1 tl purustatud rohelist pipart, soovi korral
  • poole sidruni mahl
  • 300 g moosisuhkrut


Pese vajadusel marjad ja puhasta.

Sega potis viilutatud maasikad, kooritud ja tükeldatud kiivid, pipar ja sidrunist pressitud mahl. Keeda segades 5 minutit, lisa suhkur ja keeda aeg-ajalt segades veel 5 minutit.

Tõsta eelkuumutatud purkidesse, kaaneta õhukindlalt.

Retsept Lia Virkuse uuest retseptiraamatust "Lia hoidised".