Lugeja retsept: teravust sumedasse sügisõhtusse — vürtsikad takod


Lugeja retsept: teravust sumedasse sügisõhtusse — vürtsikad takod
Foto: Jake Farra

Käimas on suhkruvabade retseptide auhinnamäng, osale sinagi!

Head peresuhted on Naistekas au sees: nii tore — seekord saatis üks isa meile oma tütre retsepti.

VÜRTSIKAD TAKOD

Väljast krõbedad ning seest rikkaliku ja kergelt vürtsika kastmega takod on lihtsad, kiiresti valmivad ning nii maitsvad!

Kogus: 5 takot

KOOSTISAINED

5 maisitaskut
2 hakitud küüslauguküünt
1 riivitud porgand
200 g veisehakkliha
1 tass naturaalset tomatipastat
¼ tassi hakitud paprikat
¼ tassi punaseid ube
¼ tassi maisi
1 spl teravat tšillikastet
1 spl sojakastet
parmesani juustu katmiseks
oliiviõli praadimiseks
hakklihamaitseainet
itaalia vürtsisegu
meresoola
pipart

VALMISTAMINE

  • Kuumuta pannil oliiviõli ning prae hakkliha pruuniks.
  • Maitsesta soola, pipra ja hakklihamaitseainega.
  • Vähenda kuumust ja vala peale tomatipasta, tšilli- ning sojakaste.
  • Maitsesta itaalia vürtsidega ning sega korralikult.
  • Lisa pannile kõik köögiviljad ning hauta segu u 5 minutit.
  • Vala segu serveerimiskaussi.
  • Igaüks täidab oma tasku rohke kastmega ning puistab soovi korral peale ka juustu.

MÄRKUS

Kes soovivad eriti krõbedaid takosid, siis kuumutada ahi 180 kraadini. Maisitaskud asetada 5 minutiks ahju ning seejärel täita hakklihaseguga. Mina eelistasin maisitaskuid mitte küpsetada, kuna nii on takosid kergem süüa. Mida krõbedam, seda pudisevam.

Head isu!