06.11.2014, 13:00
Lugejate sada erinevat kööginippi: mis on tegelikult kõige vingem puhastusvahend?
AUHINNAMÄNG on lõppenud!
FOTO:
Naistekas viis koostöös Santa Mariaga läbi auhinnamängu, mille auhinnaks lausa kolm kohvritäit tex-mex tooteid Santa Marialt välja loosisime! Õnnelikeks võitjateks osutusid Liisi, Kristina ja KüllI! Palju õnne, võtame teiega ühendust!
Siin on aga mitu head nõuannet, mida endale kõrva taha panna:
- Lisa magustoidule natuke soola ka, siis teeb magustoidu maitse paremaks.
- Kastmele lisada koort, siis on kaste parema maitsega ning rammusam.
- Suppidele võiks samuti natuke suhkrut lisada. See toob supis olevad maitsed esile.
- Sidrunimahl aitab kätelt erinevaid toiduga tekkinud mustust eemaldada.
- Et säilitada sidrunit riivides hea maitse, siis tuleb sidrunit riivida sedasi, et mitte riivida valget osa. Riivimise käigus sidrunit pidevalt keerata.
- Sibulaid koorides hoian neid natuke aega soojas vees.
- Sooda eemaldab kraanikausist efektiivselt mustuse.
- Ehk oli mõni veel selline nipp, millest sa polnud veel kuulnud.
- Kõige parem puhastusvahend köögis on söögisooda. Sellega saab tassidelt maha tee- ja kohvirandid, sobib kõrbenud poti küürimiseks, kraanikausi pesuks jne. Odav ja kodusõbralik.
- Vingema puhastusvahendi saab, kui lisada äädikat. Sellega peab siiski ettevaatlikum olema — võtab mõnel asjal ka värvi maha.
- Hoidisepurke pesen alati enne kasutamist sooda ja äädikaga — desinfitseerib hästi ja ohutult.
- Sama seguga peaks aeg-ajalt läbi pesema pesumasina.
- Desinfitseerija ja puhastusvahendina kõlbab hästi ka sinepipulber! Seesama, mida apteegis müüakse ja millega saab jalavanni teha.
- Marjakookide küpsetamisel võib koogile lisada pisut riivsaia — imab endasse liigse vedeliku ja kook küpseb ilusti ära.
- Kappi jäänud (kehvemast) šokolaadist saab jahu, suhkru ja muna abil maitsvad küpsised teha.
- Maitseaineid on hea ise segudeks segada — nii on neid vajadusel kiirem ja lihtsam kasutada. Muidu kipuvad ikka seisma jääma.
- Viletsamast teesordist võib suhkru ja sidruni abiga saada hea kodune jäätee.
- Ka kehvema kohvi päästab vahukoor ja suhkur ja ehk ka tilk kangemat alkoholi.
- Ebaõnnestunud punast veini teeb joodavaks kokakoola ja sidruniviil.
- Kasutage vähe kodukeemiat ja olge nutikas toidujääkidega — ongi parimad kööginipid!
Loe kindlasti ka veel: