Maiustame tervislikult! Kolm taljesõbralikku pasharetsepti
1. Kaalujälgijate pasha
6 portsjonit
250 g pakikohupiima
1-2 sl sidrunimahla
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl vanillisuhkrut
2 dl purustatud konservananassi
1 tl mandliekstrakti
2 dl vahustatavat vaniljekastet
maitse järgi suhkruasendajat või suhkrut
Kaunistus:
karamboola- ehk tähtviljaviile, melissileht vm
Vahusta vaniljekaste ja sega kõik koostisained omavahel. Kaunista.
2. Kaaluabi pasha
Kogusest jagub neljale sööjale
2 dl väherasvast vahustuvat vaniljekastet
1 pk kohupiima
1 dl rosinaid
65 g kuivatatud puuvilju (vastavalt maitsele)
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 dl suhkrut
Tee nii:
Vahusta vaniljakaste ja lisa hulka kohupiim.
Sega massi hulka nüüd ka rosinad ja kuivatatud puuviljad (võid tükeldada).
Riivi kuumas vees pestud sidrunil koor ja pressi kogu mahl välja.
Sega koor ja mahl eelneva massi hulka ja maitsesta suhkruga.
Tõsta pasha mõneks tunniks (kogu ööks) külma maitsestuma. Külmkappi pannes kata segu kindlasti kaane, fooliumi või toidukilega, et teiste toitude maitsed külge ei hakkaks.
Serveerimiseks tõsta pasha kenasti esile ja kaunista näiteks rosinate ning sidrunilõikudega.
Üks portsjon = 240 kcal
Kogus: kolmele-neljale
Tähelepanekud:
Gluteenivaba
Ei sisalda täiendavalt suhkruid
Võid valmistada magustoidu päev enne serveerimist!
400 g maitsestamata proteiinidesserti skyr (Farmi)
2 munakollast
100 g kuivatatud puuvilju
50 g pähkleid, kergelt röstituna
näpuotsatäis kaneeli
soovi korral võid lisada 1 tl vanillisuhkrut
2 sl (külmutatud) vaarikaid
2 tl mett
Sega omavahel skyr ja munakollased. Haki kuivatatud puuviljad ja pähklid peenemaks ning lisa koos kaneeli (ja vanillisuhkruga) skyr´le. Seejärel purusta vaarikad meega ühtlaseks massiks ning lisa skyr-segule. Sega ühtlaseks ning jaota magustoit pokaalidesse. Lase desserdil enne serveerimist vähemalt paar tundi seista!