Odav, rammus ja maitsev roog: ahjus küpsetatud riisi-hakklihapallid
Ahjus küpsetatud riisi-hakklihapallid
Neljale kuni kuuele
Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit ahjus
4–5 eurot
Mõnusalt lihtsad lihapallid tomatises koorekastmes, kus pallides peale hakkliha ka riis. Serveeri kõrvale keedetud kartuleid, riisi, tatart või lihtsalt värsket salatit.
500 g veise- või seguhakkliha
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
2 muna
1 dl pudruriisi
soola, musta pipart
2–3 sl hakitud lehtpeterselli
2–3 dl puljongit
1 dl vahukoort
1 dl maitsestatud tomatikastet
Haki sibul ja küüslauk, sega koos munade ja keetmata riisiga hakkliha hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud lehtpeterselliga. Vormi kanamunasuurused pätsid (8–10 tk), pruunista kergelt igat külge õlis ja tõsta ahjuvormi. Sega puljong koore ja tomatikastmega ning kalla hakklihapallidele peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25–30 minutit.