Hiljutisest uurimusest selgus, et ülemuse jutul käia või päev otsa klientidega suhelda polegi nii keeruline kui sõpru võõrustada. Viimane olevat esimestest palju stressirohkem.
Põhiprobleemiks on kokasaated, mille järgi püütakse joonduda, sest oma külalistele tahad ju ikka pakkuda midagi väga erilist.

Kiputakse isegi luiskama, et toit on enda valmistatud — kuigi tegelikult pärineb see mõnest osta-kaasa-kohast.

24% vastanutest leidis, et õhtusöögi korraldamine on stressirohkem kui tööintervjuule minek.
44% väitis, et see tekitab rohkem ärevust kui minna ülemuse jutule ning 57% leidis, et eelistavad töösuhtlust enda korraldatud õhtusöögile.

Mida siis kardetakse? 36% ütles, et kardavad valesti serveerida ning 33% arvas, et ei oska lahutada oma sõprade meelt.

Stressist hoolimata on õhtusöögid sõpradega nauditavad — eriti meestele. 11% meestest on leidnud endale kaaslase just sõbra peolt, 15% on saanud tutvusi oma karjääri edendamiseks.

Siiski poleks vaja suuremast õhtusöögist endale muret tekitada. Pigem tasub rõõmustada selle üle, et üha enam levival massikommunikatsiooniajastul suudetakse sõbrad kokku tuua. Oluline on luua mõnus olustik.

Kindlasti ei tasu oma kokakunstivõimeid üle hinnata — tv-s nähtud profikokkade lihtsasti valmistatavad road ei pruugigi nii lihtsalt välja tulla, sest sageli on osa toidu tarbeks vajaminevat kraami juba eelvalmistatud ning telekokk lisab vaid mõned puuduvad elemendid.

Lihtsaim on pakkuda kergeid suupisteid ja küpsetada mõni kook. Laud ei pea toidu all lookas olema.
Kõigil on kiire ning keegi ei eelda, et tullakse 5-käigulisele õhtusöögile. Üheks võimaluseks on veel kokata koos sõpradega — korralda gurmaaniõhtuid.

Allikas: MailOnline