Õhtusöögiretsept: liharullid suitsupeekoni ja mustade ploomidega
Liharullid suitsupeekoni ja mustade ploomidega
Vaja läheb:
3 x 290 g Rakvere seavälisfileest minutipihve
110 g Rakvere suitsupeekonit
70g kuivatatud ploome
2 mugulsibulat
2 porgandit
hakitud maitserohelist (peterselli, salveid, tüümiani)
soola, musta pipart, praadimiseksõli, vett
Valmistamine:
Maitsesta lihalõigud vähese soola ja pipraga. Pane igale lihaviilule peale suitsupeekoniviil ja mõned mustad ploomid, keera lihaviilud rulli, kinnita puutikuga või seo puuvillase niidiga ja pruunista pannil. Pärast pruunistamist eemalda tikud või niidid. Aseta liharullid hautamisnõusse, lisa ka väheses õlis kuumutatud maitseköögiviljad ning hakitud maitseroheline ja maitseained, vala peale kuum vesi ja hautali harullid kaane all pehmeks. Soovitus: rullide tegemisest ülejäänud kuivatatud ploomid lisa hautamisvedeliku sisse. Nii jääb kaste tummisem ja meeldiva suitsuploomi maitsega.
Serveerimissoovitus:
– Lisandiks paku keedetud riisi peekoni ja mustade ploomidega
Retsepti autor on Rakvere Lihakombinaadi tootejuht Heli Sepp