Liharullid suitsupeekoni ja mustade ploomidega

Vaja läheb:

3 x 290 g Rakvere seavälisfileest minutipihve

110 g Rakvere suitsupeekonit

70g kuivatatud ploome

2 mugulsibulat

2 porgandit

hakitud maitserohelist (peterselli, salveid, tüümiani)

soola, musta pipart,  praadimiseksõli, vett


Valmistamine:

Maitsesta lihalõigud vähese soola ja pipraga. Pane igale lihaviilule peale suitsupeekoniviil ja mõned mustad ploomid, keera lihaviilud rulli, kinnita puutikuga või seo  puuvillase niidiga ja pruunista pannil. Pärast pruunistamist eemalda tikud või niidid. Aseta liharullid hautamisnõusse, lisa ka väheses õlis kuumutatud maitseköögiviljad ning hakitud maitseroheline ja maitseained, vala peale kuum vesi ja hautali harullid kaane all pehmeks. Soovitus: rullide tegemisest ülejäänud kuivatatud ploomid lisa hautamisvedeliku sisse. Nii jääb kaste tummisem ja meeldiva suitsuploomi maitsega.

Serveerimissoovitus:
– Lisandiks paku keedetud riisi peekoni ja mustade ploomidega


Retsepti autor on  Rakvere Lihakombinaadi tootejuht
Heli Sepp