Nii ma siis ise ajatan kodus rohelist sibulat (aknalaud on täis, vajadusel kohe hea võtta), kinnisel rõdul, mis on päiksepoolne, kasvavad mul juba tillid, salatid ja muud rohelised asjad.

Kuna olen linnaelanik ja maalappi pole, siis panen varsti rõdule ka kobartomatid ja kurgitaimed ronitaimede asemel, suvel silmailu ja jälle hea lauale võtta. Eelmisel aastal sain rõduaiast oma kurki ja tomatit ka kenakese koguse purkidesse sisse tehtud.

Muust kraamist sööme enamasti kana, sest muu liha on liiga kallis. Vorstid, singid, juustud on ammu unustatud. Võileiva peale valmistan ise erinevaid võideid.

Muide, varsti on nõges, naat ja oblikas tulemas, olen, ilma naljata, igal kevadel neist suppe teinud. Meie perele maitseb ja on ka kokkuhoid ning saab hunniku vitamiine.

Teed, kohvi ka ei osta. Kohvi mulle maitseb, aga see on nii kallis, et olen sellest loobunud. Hoopis teen teed kuivatatud õuntest (eelmisel aastal sain kauge sugulase käest ja kuivatasin terve kotitäie, siiamaani hea võtta. Ainus asi, millest ei saa loobuda, on leib ja piimatooted — neid ei oska millegagi asendada.

Hea lugeja, anna teada — kas ka sina tegeled potipõllundusega? Milliseid taimi aknalaual või rõdukastis kasvatad?