Singi-spinatipirukas fetajuustuga

Põhi:

  • 125 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1–2 sl vett

    Täidis:

  • 200 g suitsusinki
  • 200 g feta juustu
  • 100 g spinatit(värsket või külmutatud)
  • 1 suur sibul
  • 4 muna
  • 1 dl hapukoort
  • 1 dl piima
  • 0,5 dl tilli
  • 250 g toasooja võid
  • 2 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 tl vanillisuhkrut (Santa Maria)
  • 2 tl küpsetuspulbrit (Santa Maria)
  • 3 sl kohvi
  • 3,5 dl nisujahu
  • 3 sl kakaopulbrit

    Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Lisa vanillisuhkur, kohv ja küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Tõsta kolmandik tainast kõrvale ja sega kakaoga. Laota valgest tainast pool võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi põhja. Jaga kakaoga tainas peale ning kata pealt taas valge tainaga. Sega lusika või noaga kaks värvilist tainast omavahel kergelt segamini. Küpseta keeksi ahjus 175° C juures 45 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase vormis jahtuda 10 minutit ja kummuta vormist välja lõplikult jahtuma.