"Parim Maitse" pakub kodujuustusalatit ja jäätisekokteili

 (1)
09.05
Marjaline Jäätisekokteil
Marjaline Jäätisekokteil---

Telekokad Arne ja Rain valmistavad salatit kodujuustuga.
Retseptikogused on tehtud neljale.

Kodujuustusalat praetomatite ja nachodega

4 spl mungaoa idusid
2 tomatit
100 g Santa Maria nacho-krõpse (nachos chips)
400 g rasvata Tere kodujuustu
150 g Tere hapukoort
200 g värsket kurki
Santa Maria BBQ&grill mesquite maitseainesegu (veskis)
balsamiveiniäädikat
Santa Maria kivi- ja meresoola segu (rock&sea salt)
Santa Maria kolme pipra segu (triple pepper)

Sega kokku kodujuust, hapukoor ja väikesteks kuubikuteks hakitud värske kurk. Maitsesta Santa Maria BBQ & grill mesquite maitseainega.
Pane krõpsud ahjuplaadile ning kuumuta ahjus 180 kraadi juures 5-10 minutit. Seejärel jahuta ja purusta ning sega kokku kodujuustumassiga.
Serveerimisel lõika tomatitest rattad, kuumuta pann, vala sinna natuke õli ja balsamiveiniäädikat ning prae selles tomatid, maitsesta soola ja pipraga. Idud laota lihtsalt üle salati.

Puuvilja-lehtsalat kodujuustu pallikestega

5 spl idandatud päevalilleseemneid
6 maasikat
1 punane sibul
2 apelsini
3 spl hakitud ürte (basiilik, tüümian, petersell)
100 g rohelise salati mixi
300 g kana kintsuliha
Santa Maria ananassiglasuurkastet (bbq sweet pineapple glaze)
200 g Tere kodujuustu
100 g kirsstomatit
basiilikut
Santa Maria Picco de Gallo maitseainesegu
Santa Maria päikesekuivatatud tomateid
oliiviõli
Santa Maria kakao ja tšilli maitseainesegu (cacao & chili)
Santa Maria Chicken & steak maitseainesegu (veskis)

Lõika kanaliha ribadeks. Aseta pann tulele ning lisa veidi õli. Kui õli on kuumaks läinud, aseta pannile kanaliha. Prae umbes üks minut. Nüüd lisa küüslauk, sibulasektorid, maitseained ja ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomatid. Kui kanaliha on küps, lisa kirsstomatid ja ananassiglasuurkaste. Lase pann uuesti kuumaks ja võta tulelt. Aseta kaussi rohelise salati segu, siis maasikasektorid, kooritud ja tükeldatud apelsin ning lõpuks pannil tehtud segu. Viimasena lisa 42 tundi vees leotatud päevalilleseemned ning kodujuust, mis on maitsestamiseks kokku segatud Picco de Gallo maitseainseguga.

Marjaline Jäätisekokteil

500 ml Balbiino vaniljejäätist
300 ml Tere Marja Hapsi
200 ml Tere Maitsestamata jogurtit
100 g külmutatud marjasegu
Santa Maria apelsinipipart (orange pepper)

Aseta kõik ained kannmikserisse, maitsesta apelsinipipraga ja vahusta ühtlaseks massiks