Rakvere Lihakombinaat on talvehooajaks põhjalikult valmistunud ja uuendanud küpsetatud lihade valikut viie uue toote võrra. Külma laua katteks ja võileivale sobivad piprasegu, vürtsi ja sibulaga maitsestatud peekonirulaad, seavälisfileest fileerulaad, mille täidiseks on juust ja aromaatsed ürdid ning ka pikitud kaelakarbonaad ploomidega. Väherasvane sealiharulaad on täidetud ehtsate soolatud metsaseente ja mustikatega ning gurmaanide lemmikus, rostbiifis – marineeritud ja küpsetatud veiselihas, annavad maitset sinepiseemned, sibul, kadakamarjad ja petersell. Naudingut pakuvad kindlasti ka uued suitsuse ploomitäidisega lihapallid ning pikkpoiss jõhvikatega.

Lisaks küpsetatud praadidele on Rakvere Lihakombinaat laiendanud ka küpsetuskarbis lihade sarja kahe põneva tootega. Ahjufilee lõigud on valmistatud seavälisfileest (rasva vaid 3%) ja maitsestatud küüslaugu ja peterselliga. Minipraad ahjukael röstsibulaga on mahlasest seakarbonaadist, millele lisavad vürtsi tšilli ja koriander.

Lihakombinaadi tegevuse 120. aasta väärikaks finaaliks on eritoodetena välja töötatud kaks uut verivorsti – minisuuruses suitsumaitseline juubeli verivorst ning rõngasverivorst suitsulihaga, mida on pakendis 20% rohkem.

Rannamõisa hakkas müüma küülikuliha

Rannamõisa alustas esimesena Eestis värske küülikuliha müüki.

Rannamõisa kokk-blogija Ragne Värgi sõnul võib terve küüliku valmistamine tunduda selle lihaliigiga esmakordselt tutvust tegevale inimesele keerulisena, sest küülik on pikk ja ei pruugi tervena pannile või ahjuplaadile mahtuda. „Tegelikult on küülikuliha valmistamine lihtne ning kui küülik ei mahu kodus olemasolevatesse küpsetusnõudesse, siis saab seda väga lihtsalt noaga tükeldada,“ selgitas Värk. „Kilone tükeldatud küülik küpseb ahjus umbes tunni, terve küülikuga läheb aega pool tunnikest kauem ning kui on soov valmistada täidetud küülikut, siis peab arvestame veel lisa 30 minutiga.“

Küülikuliha sobib ka dieettoiduks, kuna selles on 2,4 – 2,7 korda vähem kolesterooli kui näiteks kana- või vasikalihas. Küülikuliha on ühtlasi ka üks väheseid lihaliike, mida võivad tarbida diabeetikud. 100 g küülikuliha sisaldab 69,3% vett, 21,5% valku, 8% rasva ning 1,2% mineraalaineid.

Farmi tõi turule magusa jogurtipõhja

Maag Piimatööstus tõi tarbijate soovil turule Farmi magusa jogurtipõhja, mida saab igaüks ise vastavalt oma maitse-eelistustele ja meeleolule erinevate lisanditega täiendada. Farmi jogurtipõhi on säilitusaineteta ning sisaldab tervislikke jogurtibaktereid ja probiootilisi piimhappebaktereid.

Uus toode on saadaval 150-grammises topsis.