Kogus: neljale

  • 2 Talleggi broilerifileed
  • 2 viilu ciabattat või juuretisesaia
  • 4–6 väikest Rooma salati pead (little gem)
  • 1 avokaado
  • 2 sl parmesanilaaste
  • 2 tl oliiviõli
  • 5 g võid
  • soola, pipart

Kaste:

  • 2 anšoovisefileed
  • 1 väike küüslauguküüs
  • 1 avokaado
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 tl Worcesteri kastet
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 sl riivitud parmesani

Kuivata kanafileed ja maitsesta soola-pipraga. Murra sai suupärasteks tükkideks ja sega 1 tl oliiviõliga läbi. Küpseta 200kraadise ahju ülaosas 3–5 minutit, kuni sai on mõnusalt krõbe. Kuumuta tulisel pannil ülejäänud õli ja või ning lisa kanafileed, siledam osa allpool. Kata kaanega, vähenda kuumust ja küpseta 4 minutit. Keera kana ringi, kata uuesti kaanega ja küpseta veel 4 minutit. Seejärel tõsta pann tulelt ja lase kanal kaane all 5 minutit seista.

Kastme valmistamiseks haki kergelt anšoovis ja küüslauk ning surista kõik kastmekomponendid saumikseri abil ühtlaseks. Sega pool kastmest pestud ja juurest eraldatud salatilehtedega ning jaga taldrikutele. Tükelda kanafileed ja avokaado ning lisa salatile. Lisa ka ülejäänud kaste ning puista peale röstitud saiatükid ja parmesanilaastud.

Retsept pärineb Lia Virkuse ja Britt Paju uhiuuest kokaraamatust "Potipirukast mangokarrini. Kana 50 imemaitsval moel".

Selles raamatus on üle 50 maitsva kanaroa retsepti, mille hulgast leiad kindlasti uusi toite nii igapäevasele kui ka pidulikule lauale: põnevaid suupisteid, armastatud suppe ja ahjupraade, vahvaid salateid ja uudseid pirukaid. Mõned meie lemmikud, mida lihtsalt peab proovima, on parmesanikana, oliiviõlimarinaadis kanafilee, mango-kanakarri, vürtsikas kanaburger, kiire kana-nuudlivokk, potipirukas, satay-vardad. Uute kanaroogade ideid jagub igale maitsele ja nii eksootiliste kui ka klassikaliste toitude armastajaile!

Raamatust leiad veel praktilisi nippe ja juhtnööre, kuidas kana tükeldada ja ette valmistada, kanapuljongit keeta, kana “taaskasutada” ja maitsvalt marineerida.