VAJA LÄHEB:

2 kg lambakintsu
150g porgandit
150g juursellerit
150g sibulat
150 g porrulauku
5 loorberilehte
60 g küüslauku 60g (võib alati rohkem)
4 oksakest värsket tüümiani
50 g (u. kaks spl) tomatipastat
200g purustatud tomatit
150g taluvõid
Raguu hautamiseks on parim valida malm — või keraamiline pott.

Lambakontidest keeda puljong ja liha lõika 1,5-2cm suurusteks kuubikuteks, pruunista pannil või sees korralikult, lisa natuke soola. Tõsta pruunistatud liha suurde malmpotti ootele ning pruunista võiga kergelt ka juurviljad, tõsta needki potti liha juurde ootele.

Seejärel prae tomatipasta pannil omas leemes tumepruuniks, tõsta samuti  potti. Nüüd lisa potti ka tomatikonserv ja valmiskeedetud lambapuljong niisuguses koguses, et liha oleks kaetud veega. Lisa loorber ja küüslauk. Tõsta pott ahju ning lase valmida 1,5 — 2h. Kui lambaliha on noor, siis läheb kiiremini.
Ahjust välja võetud raguu maitsesta soola ja pipraga ning paksenda: selleks tuleb pajale lisada 30g veega segatud 20 g tärklist nii, et leeme konsistents jääb kergelt paks. Serveeri koos värskelt peale raputatud peterselliga.

(Keedetud) juurviljad võivad varieeruda –  sobib kasutada brokkolit, lillkapsast, suhkruhernest, ube. Juurviljade kogused on samuti mängitavad. Kes tahab, võib ka kartulit sisse panna. Ja õige mugavad võivad isekeetmise asemel võtta Knorri lambapuljongikuubikud.Olde Hansa ja Clazzi peakokk Emmanuel Wille on varasemalt töötanud Michelin tärnidega restoranides Belgias ja Rootsis ning olnud ka Gloria peakokk. Vaata rohkem põnevaid retsepte ja kokandusnõuandeid tema blogist!