kuuele

500 g kooritud krevette või vähke
7 dl puljongit, valmistatud Santa Maria puljongimaitseainest köögiviljadega
1 spl Santa Maria röstitud sibulahelbeid

1 küüslauguküüs
2 broilerifileed (150-200 g), tükeldatuna
½ punast paprikat, puhastatuna ja viilutatuna
2 tomatit, tükeldatuna
1 dl valget veini
3 dl Basmati riisi
1,5 dl rohelisi herneid
2 spl toiduõli
kivisoola
Cayenne´i pipart
Soovi korral võid lisada paki safranit (0,5 g) ja mereande

Kuumuta sibulahelbed ja küüslauk pannil, lisa broilerifileetükid ja paprikaviilud ning kuumuta veel mõni minut. Seejärel lisa tomatitükid, vein, riis ja juurviljapuljong (soovi korral ka safran). Küpseta umbes 20 minutit, vajadusel lisa vett või puljongit, et paella ei kuivaks. Kõige lõpus lisa herned, krevetid ja soovi korral muud mereannid. Maitsesta soola ja Cayenne´i pipraga ja serveeri kohe.

Kui kreveti- või vähikoored puljongis läbi keeta (umbes 10 minutit), saad puljongile mõnusama maitse. Puljongit toidule valades tuleb see kurnata läbi sõela, et koored söögi sisse ei satuks.