RETSEPT | Lihtne idee argiõhtuks: spagetipirukas, mis maitseb nii lastele kui ka täiskasvanutele


RETSEPT | Lihtne idee argiõhtuks: spagetipirukas, mis maitseb nii lastele kui ka täiskasvanutele
Foto: erakogu

Vahvat pirukat tasub teha peenikestest makaronitoodetest. Hästi sobivad spagetid või ka nuudlid, mis on eelmisest toidukorrast üle jäänud.

Neljale
Valmistusaeg: 30 minutit + 25 minutit ahjus

Põhi:

  • 250–300 g spagette või muid peenikesi makaronitooteid
  • 2 muna
  • 1 sl õli
  • 1 tl soola

Täidis:

  • 300 g hakkliha
  • 0,5 sl õli
  • 2 küüslauguküünt
  • 200 g suvikõrvitsat
  • 1 punane paprika
  • 2 tl kuivatatud basiilikut
  • 3 dl kohvikoort
  • 3 muna
  • 1 dl riivitud juustu
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • näputäis soola ja musta pipart
  • törts sojakastet

Sega külma keedetud pasta hulka õli ja munad, maitsesta soolaga. Tõsta segu õliga määritud ahjuvormi ja tasanda.

Pruunista hakkliha pannil õlis. Lisa purustatud küüslauk, viilutatud suvikõrvits ja paprika ning hauta 3–4 minutit. Maitsesta soola, pipra, paprikapulbri, sojakastme ja basiilikuga, hauta veel 2–3 minutit.

Sega lõpuks hulka koor ja munad. Vala täidis põhjale, riputa peale riivjuust ning küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit.

Serveeri värske salatiga.

Retsept Lia Virkuse ja Pille Endeni kokaraamatust "Nutika perenaise kokaraamat", kust leiad 220 inspireeriva fotoga varustatud retsepti, mis on autorite koduköögis nende pere poolt heaks kiidetud ja mille valmistamisel neljaliikmelisele perele saab hakkama vaid 3–7 euroga.