RETSEPT | Maitsvad hakkliha ampsukad, mis sobivad nii hommikuks, lõunaks kui ka õhtuks

 (1)
RETSEPT | Maitsvad hakkliha ampsukad, mis sobivad nii hommikuks, lõunaks kui ka õhtuks
Foto: Varrak

TAINAS:

  • 50 g võid
  • 120 g nisujahu
  • umbes 70 g hapukoort
  • soola


TÄIDIS:

  • 1 sibul
  • Võid
  • Rapsiõli
  • 1 keedetud muna
  • 100 g segahakkliha
  • 30 g suitsusinki
  • väike kimp tilli ja peterselli
  • 1 sl hapukoort
  • Soola
  • musta pipart
  • 1 muna, taina määrimiseks


Umbes 20 tükki

Valmistamisaeg: 2 tundi

Taina valmistamiseks haki või, jahu ja sool omavahel purutaoliseks massiks. Seejärel lisa hapukoor ja sõtku elastseks ühtlaseks palliks; kui vaja, lisa veidike jahu, et tainas käte külge ei kleepuks. Mässi tainas toidukilesse ja pista tunniks külmkappi. Täidise valmistamiseks haki sibul peeneks. Keeda munad. Kuumuta pannil või ja õli segu ning prae sibul klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae läbi. Haki ürdid, munad ja sink ning sega koos hapukoorega hakklihasegu hulka. Rulli tainas lahti ning lõika vormiga umbes 8 cm läbimõõduga ringid. Määri tainaservad kergelt munaga, tõsta lusikaga täidis tainale ning keera teine tainapool peale. Vajuta servad kas kahvli või pirukavormi abil kinni. Pintselda pealt munaga. Küpseta eelkuumutatud 200kraadises ahjus 10–15 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed.