RETSEPT NAISTEPÄEVAKS | Kohupiimakihiline, mille valmistamisega saab hakkama iga mees

 (1)
RETSEPT NAISTEPÄEVAKS | Kohupiimakihiline, mille valmistamisega saab hakkama iga mees
Foto: erakogu

Magusapoolsest rukkileivast ja kohupiimakreemist tuleb magusust just nii parasjagu, et seda pole ei liiga palju ega ka vähe. Veidi želatiini kohupiimavahus ei lase sel vesiseks muutuda ega leival läbi vettida. Kasuta seemnete ja pähklitega leiba, nii lisad maiusele head maitset veelgi.

kuuele

  • 1 dl kanget kohvi
  • 0,5 dl amaretto likööri
  • 4 želatiinilehte
  • 4 dl vahukoort
  • umbes 400 g kohupiimakreemi (sidruni-, vaarika-)
  • 12 tumeda ja magusama rukkileiva viilu
  • 400–500 g värskeid vaarikaid
  • soovi korral pealepuistamiseks kakaopulbrit


Valmista kange kohv, jahuta ja sega hulka liköör.

Pane želatiinilehed külma vee sisse paisuma.

Vahusta 3,5 dl koort keskmise tugevusega vahuks, lisa kohupiim ja töötle segu ühtlaseks.

Kuumuta 0,5 dl vahukoort keemiseni ja tõsta kõrvale. Pigista želatiin kuivaks ja sulata hoolega segades kuumas koores. Nirista vedel želatiin segades kohupiimavahu hulka ning tõsta vaht seniks külmkappi, kuni tegeled leivaga.

Pane valmis 6 sirge servaga 2,5–3 dl magustoidupokaali või -kaussi. Lõika leivaviiludest (näiteks klaasiga) 12 ümarat ketast, mis mahuvad täpselt magustoiduanumasse.

Niisuta leivaketast kohvi-liköörisegus ja aseta anuma põhja. Tõsta peale vaarikaid ja nendele kohupiimavahtu. Korda kihte. Kui soovid, sõelu peale kakaod või kaunista lihtsalt kõige ilusamate marjadega.

Seotud lood:

Tõsta magustoidud vähemalt 2–3 tunniks (või järgmise päevani) külmkappi tahenema ja maitsestuma.

Retsept Tiina Lebane kokaraamatust "Kohupiim ja kodujuust".