neljale (u 12 tk)

Õunapannkoogid

2 muna
300 g nisujahu
100 g suhkrut
3 tl Santa Maria küpsetuspulbrit
2 tl Santa Maria jahvatatud kaneeli
1 tl Santa Maria jahvatatud ingverit
0,5 l hapupiima või keefirit
50 g võid, sulatatuna
2 tl Santa Maria vanillisuhkrut
1/4 tl Santa Maria muskaatpähklit
2 õuna
1 tl soola

Lõika õuntest 12 viilu — nii õhukesed kui võimalik (võimalusel kasuta mandoliin-viilutajat). Ülejäänud õunatükid riivi peeneks. Vahusta munad kergelt ja lisa jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool, maitseained, hapupiim ja või. Sega, kuni tainas on ühtlane. Lisa riivitud õunad ja sega korralikult. Kuumuta pann keskmisele kuumusele, lisa veidi õli. Raputa igale õunaviilule 1/2 tl suhkrut, aseta pannile ja vala peale u 80 ml tainast. Küpseta mõlemalt küljelt u 2 min, kuni pannkoogid on kuldpruunid. Serveeri koos tüümiani-kohupiimakreemiga.

Tüümani-kohupiimakreem:

200 ml vahukoort
50 g suhkrut
1 tl Santa Maria tüümiani
1 sl Santa Maria vanillisuhkrut
300 g kohupiima või kohupiimapastat

Vahusta vahukoor koos suhkru ja maitseainetega. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks.