RETSEPT: panna cotta Dinner in the Sky moodi


RETSEPT: panna cotta Dinner in the Sky moodi
Foto: Jurga Mizutaviciute

See itaaliapärane magustoit on ideaalne täiendamaks kuuma suvepäeva. 2013. aasta Dinner in the Sky kokk Samuli Wirgentius on kokku pannud kreemja ning mõnusalt magusa panna cotta ja värskendava granita.

Panna cotta viinamarja granita ja värskete vaarikaega

(neljale)

Kiire magustoidu võib külaliste tulekuks ette valmistada juba eelmisel õhtul!


100 ml piima

300 ml vahukoort

1 vaniljekaun

80 suhkrut või mett

2 tl želatiinipulbrit


400 g viinamarju

100 g vaarikaid


Kuumuta potis piim ja vahukoor koos vaniljekauna ning suhkru või meega keemiseni. Sega želatiinipulber külma veega (8 sl külma vett) ning lase 5 minutit paisuda. Tõsta vaniljekaun kooresegust välja ning lõika pikisuunas pooleks ja eemalda noaga seemned. Lisa vaniljeseemned kooresegule. Vala želatiinisegu sooja kooresegu hulka ja sega, kuni želatiin on lahustunud. Vala segu väikestesse vormidesse ja lase külmkapis taheneda vähemalt 2 tundi.


Koori viinamarjad ning pressi nendest mahl. Külmuta viinamarjamahl ning panna cotta serveerimisel kraabi kahvliga viinamarjamahla jääst puru. Viinamarja granita võib asendada mõne muu hooajalise mahlase marja või puuvilja granitaga


Panna cotta serveerimisel lisa taldrikule värskeid vaarikaid.