Vaja läheb

Muffinid:

3 muna
100 g suhkrut
näpuotsaga soola
6 g vaniljesuhkrut
6 g kaneeli
20 g küpsetuspulbrit
150 g nisujahu
150 g speltanisujahu
200 g rapsiõli
350 g porgandit
100 g ananassitükke (sobivad nii konservananassid kui värsked)
100 g pekaanpähkleid + pisut lisaks kaunistamiseks
15 g chia seemned + pisut lisaks kaunistamiseks

Toorjuustukreem:

100 g 35% koort
100 g Philadelphia toorjuustu (classic)
15 g suhkrut
1/2 sidrunitValmistamine

Eelkuumuta ahi 160 kraadini.

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.

Eraldi kausis sega omavahel jahud, vanilje, kaneel, küpsetuspulber ja näpuotsake soola. Oluline oleks, et maitseained ja küpsetuspulber seguneks ühtlaselt. Nüüd võid kuivained segada juurde munavahule.

Jäta taigen veidikeseks kõrvale. Puhasta porgand ja riivi taignale juurde. Haki pekaanipähklid väiksemaks ja lisa koos chia seemnete ja ananassitükikestega taignale. Sega kõik veelkord ühtlaseks ja taigen ongi valmis!

Jaga taigen 10 suurema muffinivormi vahel ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Muffin on valmis siis, kui keskele sisse torgatud tikk jääb kuivaks.

Kuni muffinid ahjus küpsevad, valmista toorjuustukreem. Selleks pane ühte kaussi kokku koor, toorjuust, suhkur, poole sidruni koor ja mahl. Mikserda tugevaks vahuks.

Kui muffinid on küpsenud, lase neil jahtuda. Seejärel tõsta igale muffinile peale toorjuustu kreemi ja kaunista chia seemnete ja pekaanpähklitega.