Enne Eestisse kolimist töötas Hannah Hintlian Los Angeleses maailmakuulsas Thomas Kelleri restoranis Bouchon ja San Fransiscos kolme Michelini tärniga pärjatud restoranis Quince. Põhjala Tap Roomis valmistab Hintlian saiu, jäätiseid ja muid väga erilisi magustoite. Hintlian jagab Ameerikast pärit punase sametkoogi retsepti, mille valmistamiseks tuleb küll aega varuda, kuid hõrk tulemus on seda väärt.

Punane sametkook

  • 120g vett
  • 43g kakaopulbrit
  • 225g jahu
  • 325g suhkrut
  • 10g soola
  • 10g söögisoodat
  • 215g petipiima
  • 30 g valge veini äädikat
  • 165g õli
  • 2 muna


Sega kõik kuivained kokku. Sega kõik vedelad koostisosad kokku. Vala segu kuivainete hulka, samal ajal sega. Kui kõik on segunenud, küpseta 180° C juures, kuni tikk tuleb koogi keskelt puhtalt välja — küpsetamise aeg sõltub ahju ja koogivormi mõõtmetest.

Vaarikamoos (poest ostetud või isetehtud)

  • 500g vaarikaid
  • 100g moosisuhkrut
  • 5g sidrunimahla


Sega koostisained ja keeda, kuni moos muutub paksuks. Jahuta enne kasutamist täielikult.

Äärista 24 cm läbimõõduga koogivormi servad ja põhi küpsetuspaberiga ning aseta sügavkülma.
Moosikihi jaoks: vala moos koogivormiga sama suurusega küpsetuspaberile ja hoia üleöö sügavkülmas.

Koogikihtide jaoks: lõika kook ühesuurusteks kihtideks ja külmuta. Koogikihid peavad olema vormist 0,5–1 cm väiksemad.

Crème Fraîche vaht

  • 280g crème fraîche´i
  • 50g suhkrut
  • 100g apelsinimahla
  • Ühe apelsini koor
  • 7g želatiini
  • 320g 35% vahukoort


Sega pulbriline želatiin või želatiinilehed külma veega. Kuumuta väikeses potis suhkruga pool crème fraîche’ist ja kuumuta, kuni suhkur on lahustunud. Lisa želatiin.

Sega kausis teine ​​osa crème fraîche’ist apelsinimahla ja riivitud apelsinikoorega. Lisa soe crème fraîche, sega ja pane kõrvale.

Vahusta vahukoor kausis keskmise jäikuseni ja sega ettevaaatlikult crème fraîche´i hulka. Vaht peab olema tihke, kuid valatav.

Kokkupanek

Aseta esimene koogikiht vormi, seejärel vala osa vahust ja aja see spaatliga laiali. Aseta moosikiht ja vala veel vahtu, silu spaatliga ja korda tegevust. Hoia üleöö sügavkülmas.

Järgmisel päeval tõmba küpsetuspaber lahti ja võta kook vormist välja. Kui kook on pisut kinni jäänud, võta föön appi, föönita veidi koogipõhja külgi ja kook tuleb välja. Eemalda küpsetuspaber alt ja külgedelt. Lase soojeneda toatemperatuurini või külmkapis ja naudi.