Retseptivõistlus Naistekas : millega katad peolaua? (88)
MIKS JUST NÜÜD?
Retseptivõistlust ajendas eelkõige korraldama idee astuda vastu keerulistele aegadele ning panna inimesi leidlikult välja mõtlema veidi odavamaid, kuid seejuures lennukaid ja huvitavaid peolauaretsepte.
Kindlasti ei taha keegi meist raskete aegade tõttu ära jätta oma sünnipäeva või muid olulisi tähtpäevi, mistõttu usume, et meie lugejatel on piisavalt nutikust, et välja töötada omad põnevad peoroad ning peolaua ideed.
TINGIMUSED
Peolaua retsept peaks koosnema vähemalt kahest roast ning sisaldama vähemalt üht soolast ning üht magusat rooga. Oluline on see, et mõtleksite välja huvitavaid nippe, kuidas väiksema eelarvega koostada rikkalik ja maitsev peolaud. Üheks abinõuks võib menüü koostamisel olla näiteks mitte liiga kalli tooraine ja komponentide kasutamine.
Peolaua retsepte ootame alates tänasest, 20. märtsist kuni 10. aprillini 2009, aadressil retsept@delfi.ee. Palun ärge unustage kirjale lisamast oma kontakte (mh praegust kodukohta).
Võitjad kuulutatakse välja 13. aprillil siinsamas Naistekas.
Retsepte hindava žürii tööd juhivad:
Aleksander Nikoškov Fazer Amica peoteeninduse peakokk
Ander Listra Fazer Amica peakokk
AUHINNADRetseptivõistluse auhinnad paneb välja Fazer Amica peoteenindus. Võitjaid saavad vastavalt oma maitse-eelistustele ja lemmiksöökidele tellida soovitud tähtpäevaks professionaalide poolt valmistatud peolaua järgnevate summade ulatuses:
II koht: 1500-kroonine kinkekaart
III koht: 1000-kroonine kinkekaart
Edukat mõttelendu ja head maitsemeelt!
Mis on Fazer Amica peoteenindus?
- Firma on tegutsenud Eesti turul pea 15 aastat, mille jooksul on teenindatud väga palju erinevaid üritusi.
- Firmast on võimalik tellida kõik ürituseks vajalik: maitsvatest roogadest meeldivate ja professionaalsete kelneriteni koos kõigi vajalike lauanõude, laudlinade ja lilledega, et tagada meeldejääv vastuvõtt, sünnipäev, pulm või muu oluline tähtpäev.
Võistlustöid näed ja saad hinnata siit:
- Kristi: Forelliahvatlus, Niguli-pere Soolane Kiluamps ja Suussulav Hapukoorekook
- Helen: Juustupallid, Lõhepirukas ja Kohupiimatort Valge Shokolaadiga
- Merle: Hakkliha-Värskekapsa Kotletid ja Vahukoor-Kama magustoit
- Jaana-Kateriina: Juustu-Küüslaugukartulid ja Jogurtitort
- Noori: Tuunisalat, Ürdikartulid Kodujuustukastmes ja Marja-Leiva-Kooremaius
- Kersti: Suupisted, Tatrasalat, Vale Kohupiimakook ja Banaanimaius
- Sirts: Üleküpsetatud püreepallid, Metsaseenekaste, Hapukurgisalat ja Rukkileivatort
- Haldi: Pizzalaadsed pirukad ja Suussulavad Vaarikad
- Britt: Kanasalat, Laisa Inimese Kartulisalat ja Marianne kook
- Piret: Ebaküdoonia tervisenaps, Heeringas teki all ehk kasukas, Singi-juustu karask ja Maavillane Tiramisu
- Maarja: Üleküpsetatud Lõhe, Vahvli-Kondenspiima Kook, Mac and cheese ehk makaroniroog juustuga ja Tikrimaius
- Merike: Pannileib ja Praha Kook
- Milvi: Kartuliriivkook
- Ave: Roheline Püreesupp, Vahemereline Kartulivorm, Kahe Kapsa Salat ja Sidrunikreem
- Janno: Pidulik Krevetisupp, Veiseliha praad piparkoogikastmes ja Ahjuõunad vanillikastmes
- Margit V: Ahjukartulid või -porgandid rosmariiniga, Ahjuliha meega, Leivakoorikud soolaseentega, Kilukeerud, Martsipani maius ja Rummikoogid
- Sirli: Kevadiselt kerged grillvardad ja Üllatuslikud šokolaadimaiused
- Ruta I: Täidetud tomatid, Safranilõhe porgandipadjal ja Grillitud kõrvits meepähklitega
- Ruta II: Soe kõrvitsasalat, Hakkliha-sibulavorm ja Kodune idamaine maius ehk Porgandihalvaa
- Sille I: Juustu-räimerullid taignas, Küüslauguleivad, Sibularõngad õlletainas, Täidetud munad, Täidetud shampinjonid, Suupisteküpsised kartulipudrust, Riisi-makrasalat, Heeringas hapukoorega ja Kräsupea
- Gerda: Kukeseene-aedviljaquiche remulaadkastmega, Gazpaccio, Mereannivalik dipikastmega ja
Kreem brülee vanilli maasikasalatiga - Anne: Ahjus küpsetatud põrsas, Munarull ja Värvilised kaerahelbenupsud
- Sille II: Juustuga täidetud volovanid, Kodujuustu-singi-paprikatäidisega korvikesed, Heeringarullid tarrendis, Saiarullid singi-paprikatäidisega, Spageti-kurgisalat,
Täidetud magu ja Imelihtne vaarikapirukas - Maarja II: Suvikõrvitsa-sibula supp, Sealiha pirni, sidruni ja tüümianiga ja Koorelikööri maius
- Pille: Brändimaitseline liha koos kartuli-basiilikuvormiga, Kamakreem ja Porgandipüreesupp
- Agne: Lahtine tomati-sinihallitusjuustu pirukas ja Vanilje-õunakook