06.09.2010, 09:22
Stoovitud* porgandid
Põhiroog kahele, lisand neljale
FOTO:
500 g porgandeid
4 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 dl 10% rõõska koort või 100 g (maitsestatud) toorjuustu
2 sl nisujahu
2 sl võid
hakitud värsket peterselli
Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Pane potti, lisa vesi ja maitsesta soola-suhkruga. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel pehmeks. Sega jahu ja rõõsk koor/toorjuust, lisa porganditele ja sega hoolega.
Sega juurde või. Kuumuta tasasel tulel, kuni kaste on paksenenud. Serveeri soojalt, peale puista peterselli.
__________________
*) Veidi vanamoodne viis porgandite valmistamiseks on nende rõõsas koores hautamine. Stoovitud porgandid sobivad nii omaette roaks kui ka liharoogade lisandiks. Väga hästi sobib siin kasutada nt Vigala maitsestatud ürdikreeme.