Mehed usuvad, et heteroseksuaalseid mehi tõmbab naiste rindade poole eriti just hormoonide tõttu, mida nad beebina imetades saanud on — see hormoon aitab luua tugeva sideme ema ja lapse vahel ning hilisemas elus kutsub see esile soovi luua sama intiimne side mõne teise naisega.

Härra Young tunnistab, et meeste vaimustus naise rindadest on õigupoolest üsna veider. “Mehed on ainsad imetajad, kes seksuaalses kontekstis rindadest huvituvad, kuid samas on naised ainsad imetajad, kelle rinnad hakkavad puberteedieas paisuma ja seda rasedusest sõltumata. Ühtlasi oleme me ainus liik, kus mehed eelmängu ja seksuaalse kontakti ajal partneri rindu katsuvad, silitavad ja neile isegi oraalselt lähenevad.

Mehed rõhutavad, et põhjused on sügavalt bioloogilised — “Poistele ei õpetata ju mänguväljakul, et nad peaksid rindadest huvituma hakkama. See kujuneb neis endis välja aja jooksul.

Evolutsioonibioloogid on öelnud, et kuna rinnad koosnevad enamjaolt rasvast, saadavad need meestele signaali, et naine on hea tervise juures ning seega ideaalne kandidaat lapsi sünnitama ja imetama. Young ja Alexander jäävad oma argumentide juurde — kõik olevat kinni keemias. “Kui naine sünnitab, sõltub tema laps väga palju tema rindadest. Imetamise ajal vallanduv oksütoksiin (õnnehormoon) rahustab ja lõdvestab ema ja last, kuid sel hormoonil on ka pikaajalisem mõju nii naisele kui mehele, võimaldades rindade silmitsemise ja hellitamisega ajus neid õnnelikke emotsioone ikka ja jälle esile kutsuda.”

Allikas: Daily Mail