Festivali idee autori ja ühe korraldaja Kerli Pajusaare sõnul sai ehetele pühendatud festivali idee alguse mõttest, et ehteid ei saa olla kunagi liiga palju. „Festivali eesmärgiks on üles leida ja kokku kutsuda Eestis tegutsevad kunstnikud, disainerid ja loomeinimesed, kes rakendavad oma oskusi ja säravaid ideid just ehtekunstis. Ehtefestivali iseloomustavateks märksõnadeks on traditsioonilised ja uudse materjalid, põnevad ja ootamatud lahendused, stiil ja originaalsus,“ lisas Pajusaar.

Reedel kell 11 avatava ehtefestivalil esitletakse nii moekunsti kui ka ehteid, avatakse mitu põnevat ehtenäitust, saab soetada Eesti kunstnike, disainerite ja loomeinimeste loomingut. Festivali põhiürituse, laupäeval toimuva "Edevuse laada" iseloomustuseks ütleb festivali teine korraldaja Laila Talunik, et „Kilinaid-kulinaid, glamuuri ja sära leidub siit igale maitsele, pakkujateks on meie oma andekad autorid.“

Ehtefestivali „Ilu asi“ kava

Reede, 10. juuni
11.00 Festivali avamine. Maarika Kiluski moekollektsiooni "Mood ja loojad" eelesitlus (kutsetega).
11.00-14.00 Festivali töötoad.
16.00 Aili Raudsepa uuskasutusdisain ehete esitlusetendus "Emotsioon ehetest" ja ehete müük.
17.00 Näitus „Eestlane, soomlane ja ungarlane. Soome-ugri ehted ja tekstiil“. Kärt Summatavet (Eesti), Essi Sikanen (Soome), Anna Makovecz (Ungari), Anna Pauli (Ungari). Näituse avamine Loov Galeriis.
17.30 Moeetendus "Mood ja loojad". Moekunstnik Maarika Kilusk, ehtekunstnik Merle Ambre ja stilist Mariliis Aia.
18.30 "Ehe nööp" Anneli Orav, Teele Puusepp, Kristiina Kivirand. Näituse avamine fuajeegaleriis.
19.15 Kärt Summataveti loeng ehetest "Ehtekunstnik muinasmaastikel. Rändaja ümin" seminariruumis.

Laupäev, 11. juuni
11.00-18.00 "Edevuse laat". Ehted, mida mujalt ei leia. Ehteloomingut pakuvad meie oma Eesti kunstnikud, disainerid ja loomeinimesed.
16.00 Pille Johansoni näituse "Strateegiline ressurss" avamine Cafe Biancas. Muusikaline etteaste Jaak Johansonilt.
18.00 Festivali lõpp.